Un parlamentar american propune legea COVFEFE

Marti, 13 Iunie 2017, ora 07:21
778 citiri
Un parlamentar american propune legea COVFEFE
Foto: Facebook/Mike Quigley

Un congresmen american a prezentat, luni, o propunere de lege denumita "covfefe", dupa numele misteriosului cuvant utilizat de catre Donald Trump intr-un tweet devenit celebru, pentru arhivarea tuturor textelor scrise de presedintele american pe retelele sociale.

Mike Quigley, membru al Camerei Reprezentantilor din partea statului Illinois, a depus un text intitulat Communications Over Various Feeds Electronically For Engagement (COVFEFE), conform unui comunicat citat de AFP.

"Utilizarea frecventa si fara un filtru de catre presedintele Trump a contului sau personal de Twitter ca un mijloc de comunicare oficiala este fara precedent", explica alesul democrat.

"Daca presedintele utilizeaza retelele sociale pentru a face declaratii spontane de politica publica, atunci noi trebuie sa ne asiguram ca aceste declaratii vor fi inregistrate si stocate pentru referinte ulterioare", a aratat Quigley.

Congresmenul american vrea sa se asigure in special ca vor fi arhivate postarile pe Twitter atat de pe contul personal @realDonaldTrump, cat si de pe contul oficial @POTUS.

Marti, 30 mai, cu putin inainte de miezul noptii, Trump a postat pe Twitter un cuvant ciudat, "covfefe", care devenit foarte repede subiectul principal de conversatie pe retele de socializare, relatau AFP si DPA.

"Despite the negative press covfefe" (In pofida presei negative covfefe), se putea citi pe pagina de Twitter a lui Donald Trump, aparent o referire la informatiile din presa pe care liderul american le-a ridiculizat adesea ca fiind "stiri false".

In plus fata de fraza care parea trunchiata, ce inseamna covfefe? Este un mesaj criptat pentru Vladimir Putin? Sau o greseala de scriere? Glume si comentarii ilare au inceput sa curga si #covfefe a devenit rapid termenul cel mai cautat si discutat pe Internet.

"Covfefe" ar insemna "demisionez", ridiculizeaza o falsa traducere Google din rusa in engleza. Unele comentarii de genul "sa sece covfefe" ironizeaza promisiunea electorala a candidatului Trump, care a spus in campanie ca va "seca mlastina" coruptiei de la Washington.

Pentru a evita orice confuzie, Centrul de limba engleza al Regent's University din Londra a declarat: "Pentru toti elevii nostri in limba engleza, putem confirma ca covfefe nu este un cuvant englezesc. Deocamdata".

Ulterior, notoriul tweet, care a fost redistribuit de 120.000 de ori, a fost sters fara explicatii, la aproximativ sase ore dupa ce a cucerit internetul, si un nou mesaj a fost postat: "Who ...citeste mai departe despre "Un parlamentar american propune legea COVFEFE" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Trump lege covfefe , #Stiri International