Un oficial american ne lauda: SUA nu au avut un partener mai bun decat Romania

Miercuri, 11 Mai 2016, ora 21:55
814 citiri
Un oficial american ne lauda: SUA nu au avut un partener mai bun decat Romania
Foto: Arhiva Ziare.com

Statele Unite au salutat miercuri, cu o zi inainte de ceremonia de operationalizare a bazei de la Deveselu, colaborarea cu Romania pentru ca scutul antiracheta sa devina o realitate.

"Statele Unite nu au avut un partener mai bun decat Romania, fie ca a fost vorba de negocierea acordului sau de implementarea acordului", a declarat asistentul secretarului de stat al SUA pentru controlul armelor, Frank Rose, citat de News.ro.

Partea romana "a reusit sa duca baza (de la Deveselu - n.red.) de la un concept la o capacitate operationala in sase ani, respectand programul si bugetul", a afirmat oficialul.

"Nu am intalnit prea multe sisteme de arme care s-au incadrat in program si in buget. Aceasta este o realizare importanta", a adaugat el.

Frank Rose se afla la Bucuresti pentru a participa joi la ceremonia de operationalizare a bazei de la Deveselu, la cinci ani de la finalizarea negocierilor Romania-SUA.

Baza de la ...citeste mai departe despre "Un oficial american ne lauda: SUA nu au avut un partener mai bun decat Romania" pe Ziare.com

#SUA partener bun Romania, #SUA Romania scut antiracheta , #Stiri International