Un mister numit Macron. Ce surprize se ascund sub carcasa de succes a probabilului presedinte francez Interviu

Sambata, 06 Mai 2017, ora 12:25
1460 citiri
Un mister numit Macron. Ce surprize se ascund sub carcasa de succes a probabilului presedinte francez Interviu
Foto:oranoua.ro

Principala calitate a lui Emmanuel Macron, favoritul destasat al alegerilor din Franta, este mai degraba faptul ca nu e niciunul dintre contracandidatii sai. Este cea mai buna optiune dintre optiunile proaste existente, dar abia dupa ce-si va prelua mandatul vom vedea daca in spatele carcasei e si suficienta substanta si daca este cu adevarat pro-european, afirma Oana Popescu, analist de politica externa si directorul Global Focus.

Intr-un interviu pentru Ziare.com, Oana Popescu a apreciat ca e putin probabil sa asistam la un Frexit pentru ca el ar contraveni profund intereselor Frantei, strans legate de piata unica, insa nu ar trebui sa uitam ca Emanuel Macron este autorul unei legi protectioniste, care a nemultumit UE si a dezvantajat profund statele central si est-europene, inclusiv Romania.

Oana Popescu a detaliat pericolul extremismului in Europa, inca foarte prezent, dar si noua paradigma politica in care ne aflam in era post-industriala.

Se indreapta Emmanuel Macron spre o victorie facila in alegerile de maine, dupa cum anticipa cam toata lumea dupa primul tur?

Dupa dezbaterea finala de miercuri, cand toata lumea l-a declarat castigator pe Macron, pare si mai probabila. A generat chiar o oarecare uimire faptul ca Le Pen parea mai putin convingatoare decat de obicei si destul de nesigura ca ton si abordare.

Macron este o mare necunoscuta. Cine este acest politician tanar venit parca de niciunde, care are toate sansele sa devina cumva peste noapte presedintele Frantei?

Macron este in buna masura o figura tehnocrata, cu aspiratii politice si un foarte ridicat nivel de ambitie care, in loc sa ia calea politicii clasice, a ales sa-si valorifice inteligenta si abilitatile profesionale avansate. A facut pasul catre zona de afaceri unde a castigat bani frumosi, desi colegii si-l amintesc ca avea de tanar ambitii politice si se vedea in postura de lider.

Dupa care inclusiv separarea de Hollande a fost o miscare de oportunism politic, atunci cand a simtit ca ii prinde bine o intrare in cabinet ca o treapta in cariera, dupa care a apreciat ca ii e mai bine sa se suie pe valul antisistem pierdut de un Hollande care plonja catre nivele fara precedent de impopularitate pentru un presedinte francez. Atunci Macron a facut pasul in afara cabinetului si din punct de vedere politic miscarea i-a servit.

Cu toate ca e un bun orator, un profesionist capabil, Macron nu a avut timp sa-si demonstreze exact abilitatile necesare pentru fisa postului de ...citeste mai departe despre "Un mister numit Macron. Ce surprize se ascund sub carcasa de succes a probabilului presedinte francez Interviu" pe Ziare.com

#alegeri Franta, #Emmanuel Macronnalegeri Franta, #turul doi alegeri Franta , #Stiri International