Un ministru francez avertizeaza: Europa ar putea fi in curand in raza de actiune a rachetelor nord-coreene

Miercuri, 06 Septembrie 2017, ora 09:48
899 citiri

Florence Parly, ministrul francez de Externe, a avertizat, marti, ca regimul de la Phenian ar putea sa dezvolte in curand rachete balistice care sa aiba capabilitatea de ataca tinte din Europa.

"Scenariul unei escaladari catre un conflict major nu poate fi ignorat", a declarat ministrul intr-un discurs pentru membrii fortelor armate franceze, informeaza site-ul cotidianului The New York Times.

"Europa risca sa fie in raza de actiune a rachetelor lui Kim Jong Un mai rapid decat se asteapta", a completat Parly.

In ultimele luni, regimul stalinist de la Phenian a testat cu succes rachete balistice intercontinentale de tipul Hwasong-14 care teoretic ar fi capabile sa loveasca tinte situat la aproape 11.000 de kilometri de Coreea de Nord, inclusiv orase din Statele Unite sau Europa.

Marti, autoritatile din Coreea de Nord au fost observate transportand ceea ce parea a fi o racheta balistica intercontinentala (ICBM) pe coasta de vest a tarii, a relatat publicatia sud-coreeana Asia Business Daily, citand o sursa din serviciile secrete de la Seul, sub rezerva anonimatului.

Deplasarea rachetei a fost detectata inca de luni, intervenind la o zi dupa al saselea test nuclear al Coreii de Nord. Dispozitivul a fost reperat in timp ce era transportat pe timp de noapte, posibil, pentru a se evita o eventuala supraveghere.

Coreea de Nord dispune de facilitati de lansare pentru programul sau de rachete pe coasta de vest a tarii. ...citeste mai departe despre "Un ministru francez avertizeaza: Europa ar putea fi in curand in raza de actiune a rachetelor nord-coreene" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Coreea Nord rachete, #Europa atacata rachete Coreea Nord , #Stiri International