Un ministru din Cabinetul Trump a comparat imigrantii cu sclavii

Marti, 07 Martie 2017, ora 09:07
911 citiri
Un ministru din Cabinetul Trump a comparat imigrantii cu sclavii
Foto: Facebook/Dr. Ben & Candy Carson

Ben Carson, ministrul Locuintelor din Administratia Donald Trump, el insusi om de culoare, a declansat polemici luni, afirmand ca sclavii erau imigranti care avusesera de asemenea "un vis" american.

"Aceasta este America: un pamant al visurilor si al oportunitatilor", a declarat ministrul intr-un discurs in fata functionarilor din ministerul sau, in ziua adoptarii de catre Administratia Trump a unui nou decret privind imigratia.

"Au existat alti imigranti care au venit aici in calele navelor comerciantilor de sclavi, care au muncit mai mult timp, mai dur si pentru mai putin", a adaugat el. "Dar ei aveau de asemenea visul ca intr-o zi fiii lor, fiicele lor, nepotii lor, nepoatele lor, stranepotii lor, stranepoatele lor sa poata gasi bogatia si fericirea pe acest pamant", a conchis ministrul.

"Imigranti???", s-a intrebat socata pe Twitter marea organizatie pentru apararea drepturilor negrilor NAACP.

Trump a semnat un nou ordin privind imigratia - Ce tari sunt vizate in continuare

Aceste remarci sunt "tragice, socante si inacceptabile", a estimat la randul sau Anne Frank Center USA, care intretine amintirea tinerei evreice moarte intr-un lagar nazist. "Nu, dle Carson, sclavii nu au emigrat in America, ei au fost adusi aici in mod violent, impotriva vointei lor si au trait aici privati de libertate", a continuat Centrul.

Ben Carson, fost chirurg si rival invins de Donald Trump in alegerile primare ale Partidului Republican, nu este la prima sa declaratie care starneste polemici. In 2013, el afirmase ca reforma sistemului de sanatate Obamacare era "cel mai rau lucru care s-a petrecut in aceasta tara de la sclavie". "Si este, intr-un anumit fel sclavie, pentru ca ne aserveste pe toti statului", adaugase el. ...citeste mai departe despre "Un ministru din Cabinetul Trump a comparat imigrantii cu sclavii" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ministru Trump imigranti sclavi, #Ben Carson imigranti , #Stiri International