Un miliardar egiptean vrea sa cumpere o insula in Mediterana pentru a-i primi pe refugiati

Joi, 03 Septembrie 2015, ora 22:45
1083 citiri
Un miliardar egiptean vrea sa cumpere o insula in Mediterana pentru a-i primi pe refugiati
Foto: Twitter/Naguib Sawiris

Un miliardar egiptean, Naguib Sawiris, vrea sa cumpere o insula in largul Italiei sau a Greciei pentru a-i instala acolo pe sutele de mii de migranti care traverseaza Marea Mediterana punandu-si in pericol viata, relateaza joi AFP.

"Grecia sau Italia, vindeti-mi o insula; ii voi declara independenta, ii voi primi pe migranti si le voi asigura slujbe in constructia noii lor tari", a scris recent pe Twitter prosperul om de afaceri Naguib Sawiris.

"Bineinteles ca este fezabil. Aveti sute de insule care sunt parasite si care ar putea gazdui sute de mii de refugiati", a declarat el joi pentru AFP.

De la inceputul anului, peste 350.000 de persoane care fug de saracie sau de conflicte din tarile lor de origine au traversat Mediterana in speranta de a ajunge in Europa. Peste 2.600 au murit in timpul acestui periplu, potrivit Organizatiei Internationale pentru Migratie (OIM).

Criza imigrantilor, in cifre: Din ce tari vin, unde vor sa ramana si ce trasee urmeaza

Contactat de un ...citeste mai departe despre "Un miliardar egiptean vrea sa cumpere o insula in Mediterana pentru a-i primi pe refugiati" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#miliardar insula refugiati, #miliardar giptean cumpara insula imigranti, #miliardar egiptean cumpara insula regugiati , #Stiri International