Un judecator al Curtii Supreme a SUA ii acorda lui Donald Trump o victorie partiala in Pennsylvania

Sambata, 07 Noiembrie 2020, ora 06:21
600 citiri
Un judecator al Curtii Supreme a SUA ii acorda lui Donald Trump o victorie partiala in Pennsylvania
Foto: Facebook/ Donald J. Trump

Un judecator al Curtii Supreme a Statelor Unite a oferit vineri presedintelui Donald Trump o victorie partiala temporara in Pennsylvania prin decizia sa conform careia buletinele de vot sosite prin posta dupa 3 noiembrie in acest stat sa fie tratate separat de alte buletine de vot, informeaza AFP.

Magistratul conservator Samuel Alito nu a ordonat insa oprirea numaratorii acestor buletine de vot asa cum doreste tabara republicana a presedintelui, care nu isi permite sa piarda in acest stat-cheie daca doreste un nou mandat la Casa Alba.

Donald Trump continua sa acuze utilizarea votului prin corespondenta, acuzand fara dovezi aceasta metoda ca a generat fraude electorale pe scara larga.

Votul prin corespondenta este mai popular in randul democratilor decat a republicanilor.

Legea electorala din Pennsylvania permite numararea buletinelor de vot expediate pana marti, 3 noiembrie, si care au sosit in termen de trei zile dupa data scrutinului.

Decizia judecatorului Alito confirma ordinul dat inainte de scrutin de autoritatile locale de a numara separat aceste buletine pentru a le putea retrage din total daca ar urma sa fie invalidate.

Cererea a fost depusa de Partidul Republican din Pennsylvania, care considera ca nu sunt valide aceste voturi - aproximativ 4.000 de voturi conform CNN -, in mare parte favorabile candidatului democrat Joe Biden.

Masura dispusa de judecatorul Alito este una conservatoare, in asteptarea examinarii cauzei de catre Curtea Suprema, in care magistratii conservatori au in prezent o majoritate solida.

#Donald Trump alegeri SUA, #Donald Trump Curtea Suprema, #Donald Trump , #Stiri International

Curs valutar

1 EUR = 4.9768 RON

-0.0003

1 USD = 4.6386 RON

-0.0149
  1. Marile proiecte de infrastructură rutieră din România. Unde stăm pe loc și unde galopăm
  2. De ce România nu a fost afectată de pana uriașă de curent din Europa de Est
  3. Ce țări a depășit România odată cu creșterea PIB-ului în ultimii 10 ani. Depășim state care nu au cunoscut comunismul
  4. Încă 700 de lei de la stat, pentru o categorie de români: Klaus Iohannis a semnat
  5. O companie sud-coreeană face angajări în România cu salarii nete de 9600 de lei. Care sunt candidații eligibili pentru un astfel de post
  6. Canicula topește economia României. Cum lovește căldura extremă transporturile: "Dacă te oprești în tabla asta, nu mai ai nicio șansă"
  7. Ce ascunde China în spatele încrâncenării de a domina piețele europene. Deflația de pe piața imobiliară care riscă să falimenteze țara
  8. Un nou gigant a intrat pe piața din România și vrea să se extindă. Produsele pe care le oferă
  9. Veste bună pentru șoferii care merg spre Bulgaria. CNAIR suspendă astăzi o taxă importantă la frontieră peste Dunăre
  10. Valentin Bârgău (Restart Energy) la Quarterly Report: ”Dorim să ne alăturăm pe piața principală. IPO-ul este în pregătire”