Un judecator al Curtii Supreme a SUA ii acorda lui Donald Trump o victorie partiala in Pennsylvania

Sambata, 07 Noiembrie 2020, ora 06:21
600 citiri
Un judecator al Curtii Supreme a SUA ii acorda lui Donald Trump o victorie partiala in Pennsylvania
Foto: Facebook/ Donald J. Trump

Un judecator al Curtii Supreme a Statelor Unite a oferit vineri presedintelui Donald Trump o victorie partiala temporara in Pennsylvania prin decizia sa conform careia buletinele de vot sosite prin posta dupa 3 noiembrie in acest stat sa fie tratate separat de alte buletine de vot, informeaza AFP.

Magistratul conservator Samuel Alito nu a ordonat insa oprirea numaratorii acestor buletine de vot asa cum doreste tabara republicana a presedintelui, care nu isi permite sa piarda in acest stat-cheie daca doreste un nou mandat la Casa Alba.

Donald Trump continua sa acuze utilizarea votului prin corespondenta, acuzand fara dovezi aceasta metoda ca a generat fraude electorale pe scara larga.

Votul prin corespondenta este mai popular in randul democratilor decat a republicanilor.

Legea electorala din Pennsylvania permite numararea buletinelor de vot expediate pana marti, 3 noiembrie, si care au sosit in termen de trei zile dupa data scrutinului.

Decizia judecatorului Alito confirma ordinul dat inainte de scrutin de autoritatile locale de a numara separat aceste buletine pentru a le putea retrage din total daca ar urma sa fie invalidate.

Cererea a fost depusa de Partidul Republican din Pennsylvania, care considera ca nu sunt valide aceste voturi - aproximativ 4.000 de voturi conform CNN -, in mare parte favorabile candidatului democrat Joe Biden.

Masura dispusa de judecatorul Alito este una conservatoare, in asteptarea examinarii cauzei de catre Curtea Suprema, in care magistratii conservatori au in prezent o majoritate solida.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Donald Trump alegeri SUA, #Donald Trump Curtea Suprema, #Donald Trump , #Stiri International