Un fost cancelar german a fost numit in conducerea celei mai mari companii petroliere din Rusia

Sambata, 12 August 2017, ora 21:16
853 citiri

Rusia l-a nominalizat pe fostul cancelar german Gerhard Schroeder sa faca parte din consiliul de administratie al celei mai mari companii petroliere ruse, Rosneft, in calitate de director independent, potrivit unui decret guvernamental publicat vineri seara.

Cancelar intre anii 1998 si 2005, Schroeder este in prezent presedintele comitetului de actionari al Nord Stream AG, un consortiu condus de Gazprom pentru construirea unei conducte pentru transportul de gaz natural rusesc prin Marea Baltica, informeaza sambata Reuters.

Rosneft, companie la care statul rus detine pachetul majoritar de actiuni, se afla sub incidenta sanctiunilor occidentale impuse ca urmare a rolului Rusiei in criza din Ucraina.

Schroeder, care spune despre presedintele rus Vladimir Putin ca-i este prieten, a criticat incercarile de a impune sanctiuni Rusiei, comenteaza Reuters.

Guvernul rus intentioneaza sa creasca de la 9 la 11 numarul directorilor din consiliul de administratie al Rosneft.

Dmitri Medvedev, prim-ministrul Rusiei, despre noile sanctiuni impuse de SUA: Ne-a fost declarat razboi comercial

Gerhard Schroder: Felul in care Occidentul trateaza Rusia e gresit

Gerhard Schroeder, membru al Academiei de Stiinte din Rusia ...citeste mai departe despre "Un fost cancelar german a fost numit in conducerea celei mai mari companii petroliere din Rusia" pe Ziare.com

#Gerhard Schroder consiliu administratie Rosneft, #Gerhard Schroder Rusia, #Gerhard Schroder Vladimir Putin, #Gerhard Schroder consiliu administratie companie rusa , #Stiri International