Un expert militar trage un semnal de alarma: Moscova are intentii necurate mascate in R.Moldova

Miercuri, 24 August 2016, ora 17:23
968 citiri

Recentele manevre efectuate de militarii rusi in zonele transnistrene din R.Moldova se aseamana cu cele care au avut loc la Donbas si sugereaza ca Rusia are intentii militare mascate in regiune, crede Anton Mihnenko, directorul Centrului ucrainean de cercetare a armatei, conversie si dezarmare.

Declaratiile au fost facute in contextul in care la inceputul lunii august tancuri din Transnistria au trecut Nistrul pe sub apa si au simulat un atac, iar peste o saptamana trupe ruse si separatiste au facut exercitii antitero in Transnistria.

Expertul ucrainean a afirmat pentru Deschide.md ca manevrele ruso-transnistrene trebuie percepute in contextul celorlalte amenintari din regiune, care vin din directia Crimeii, dar si dinspre Belarus.

"Exercitiile care s-au incheiat recent in Transnistria sugereaza ca Rusia continua sa incordeze situatia in regiune. Cel mai important element al exercitiilor a fost faptul ca, la sfarsitul manevrelor, reprezentantii GOTR si cei ai Transnistriei au ...citeste mai departe despre "Un expert militar trage un semnal de alarma: Moscova are intentii necurate mascate in R.Moldova" pe Ziare.com

#Rusia manevre Transnistria, #trupe militari rusi Transnistria , #Stiri International