Un elicopter militar al Turciei a fost doborat in Siria. Erdogan: Vor plati pentru asta! (Video)

Sambata, 10 Februarie 2018, ora 15:52
960 citiri
Un elicopter militar al Turciei a fost doborat in Siria. Erdogan: Vor plati pentru asta! (Video)
Foto: Facebook/Recep Tayyip Erdogan

Un elicopter militar turc a fost doborat in cadrul operatiunii Ramura de Maslin care are loc in nordul Siriei, a anuntat presedintele Recep Tayyip Erdogan.

"Mai devreme, unul dintre elicopterele noastre a fost doborat", a declarat Erdogan sambata, intr-un discurs televizat, citat de agentia de presa Anadolu.

Elicopterul s-ar fi prabusit in regiunea turca Hatay, in apropierea granitei cu Siria, langa regiunea Afrin, acolo unde Turcia conduce o campanie militara impotriva fortelor kurde.

"Vor plati pentru asta", a spus Erdogan, fara sa specifice cine este responsabil pentru doborarea elicopterului.

Premierul Turciei, Binali Yildirim, a anuntat ulterior ca doi militari turci au murit ca urmare a prabusirii.

"In acest stadiu putem spune ca un elicopter s-a prabusit. Avem doi martiri. Nu dispunem de elemente care sa arate ca aceasta rezulta dintr-o interventie externa", a declarat Yildirim.

Activistii kurzi sustin ca ei au doborat elicopterul.

Operatiunea Ramura de Maslin in regiunea Afrin din nordul Siriei dureaza deja de peste trei saptamani si vine ca urmare a promisiunilor turcilor de a "distruge" noua Forta pentru Securitatea Granitei in Siria. (FSG)

Rusia isi retrage trupele dintr-o zona a Siriei, dupa ce turcii au lansat un atac aerian si terestru

In ianuarie, coalitia condusa de SUA a anuntat ca va ajuta la crearea FSG care va avea 30.000 de oameni, jumatate dintre ei fiind adusi de la Fortele Democrate Kurdo-Siriene (SDF). Turcia este nemultumita ca principala forta din spatele SDF este Uniunea pentru Protejarea Kurzilor (YPG), o organizatie care are legaturi stranse cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan, considerat un grup terorist de regimul de la Ankara.

Erdogan acuza Statele Unite ca vor sa infiinteze o "armata de teroristi" in Siria

In paralel, tot sambata, in Siria, Israelul a atacat 12 baze militare, dupa ce i-a fost doborat un avion. ...citeste mai departe despre "Un elicopter militar al Turciei a fost doborat in Siria. Erdogan: Vor plati pentru asta! (Video)" pe Ziare.com

#elicopter turc doborat Siria , #Stiri International