Un distrugator al Marinei SUA a fost grav avariat dupa ce s-a ciocnit cu o nava comerciala

Sambata, 17 Iunie 2017, ora 10:07
672 citiri
Un distrugator al Marinei SUA a fost grav avariat dupa ce s-a ciocnit cu o nava comerciala
Foto: public.navy.mil

Sapte marinari americani sunt dati disparuti dupa ciocnirea dintre un distrugator al Marinei americane si o nava comerciala filipineza in zori zilei de sambata, a anuntat paza de coasta japoneza, potrivit agentiei de presa Kyodo, citata de AFP.

Ciocnirea dintre USS Fitzgerald si ACX Crystal s-a produs in jurul orei locale 02.30 (vineri, 17.30 GMT), in timp ce distrugatorul opera la circa 56 de mile marine sud-vest de orasul japonez Yokosuka, a precizat mai devreme Flota americana din Oceanul Pacific intr-un scurt comunicat.

Marina americana a mai anuntat ca un marinar a fost evacuat cu elicopterul, lasand sa se inteleaga ca fusese grav ranit si necesita un tratament de urgenta.

Paza de coasta japoneza este prezenta in zona respectiva. Distrugatorul USS Dewey (DDG 105), ajutor medical si doua remorchere ale Marinei americane au fost trimise la locul incidentului. De asemenea, forta aeriana a Marinei este pregatita sa ofere ajutor.

Imagini difuzate de postul de televiziune NHK au aratat ca distrugatorul a luat apa, partea tribord fiind grav avariata. In schimb, partea babord este avariata usor.

"USS Fitzgerald a fost avariat la tribord deasupra si sub linia de plutire", a precizat Flota Pacificului.

Distrugatorul functioneaza in continuare cu propriul motor, dar "propulsia sa este limitata".

Aceasta nava apartine de baza Yokosuka, la sud de orasele Yokohama si Tokyo, si opereaza in Oceanul Pacific si in Marea Japoniei. ...citeste mai departe despre "Un distrugator al Marinei SUA a fost grav avariat dupa ce s-a ciocnit cu o nava comerciala" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#distrugator SUA lovit nava comerciala, #accident distrugator SUA Marea Japoniei , #Stiri International