Un crestin a fost condamnat la moarte pentru ca l-a insultat pe WhatsApp pe profetul Mahomed

Sambata, 16 Septembrie 2017, ora 10:44
1034 citiri
Un crestin a fost condamnat la moarte pentru ca l-a insultat pe WhatsApp pe profetul Mahomed
Foto: Arhiva Pixabay

Un crestin a fost condamnat la moarte pentru blasfemie de catre o instanta din Pakistanul de Est pentru blasfemie pe... WhatsApp.

The Guardian relateaza ca Nadeem James, de 35 de ani, a fost arestat in iulie 2016, dupa ce l-a acuzat un prieten apropiat ca a pus pe WhatsApp materiale in care era ridiculizat profetul Mahomed.

Blasfemia este o infractiune in Pakistan, tara majoritar musulmana, iar insultele impotriva profetului sunt pedepsite cu moartea. Majoritatea plangerilor vizeaza membri ai comunitatilor minoritare.

Avocatul lui Nadeem James a declarat ca clientul sau intentioneaza sa faca apel impotriva verdictului dat joi de o instanta din orasul Gujrat.

In luna aprilie 2016, a avut loc o revolta larg raspandita in Pakistan, cand studentul Mashal Khan a fost omorat in bataie la Universitatea din Mardan, dupa o dezbatere despre religie care avusese loc in dormitor.

Politia a arestat mai mult de 20 de studenti si cateva cadre didactice in legatura cu acest incident. De atunci, Parlamentul a luat in considerare adaugarea unor masuri de protectie in legile blasfemiei, o miscare revolutionara in aceasta tara.

Au existat cel putin 67 de crime in urma unor acuzatii nedovedite de blasfemie din 1990, potrivit cifrelor unui centru de cercetare si a unor evidente independente pastrate de Reuters.

In 2011, un bodyguard l-a asasinat pe guvernatorul provinciei Punjab, Salman Taseer, dupa ce acesta din urma a cerut reformarea legilor privind blasfemia. Ucigasul lui Taseer, executat anul trecut, a fost salutat ca martir de catre sustinatorii apriji ai legilor religioase din aceasta tara. ...citeste mai departe despre "Un crestin a fost condamnat la moarte pentru ca l-a insultat pe WhatsApp pe profetul Mahomed" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#crstin condamnat moarte mesaje WhatsApp , #Stiri International