Un analist demonteaza minciunile lui Trump - de ce nu se poate ca Obama sa fi fondat Statul Islamic

Vineri, 12 August 2016, ora 15:53
1044 citiri
Un analist demonteaza minciunile lui Trump - de ce nu se poate ca Obama sa fi fondat Statul Islamic
Foto: Facebook/Donald Trump

Donald Trump, candidatul republicanilor la Casa Alba, a facut un nou comentariu controversat: el l-a acuzat pe Barack Obama ca ar fi creatorul gruparii extremiste Statul Islamic. A plusat apoi, la o emisiune TV, cand a acuzat-o pe Hillary Clinton, rivala sa democrata, ca ar fi co-fondatorul gruparii jihadiste.

Peter Bergen, analist pe securitate nationala si profesor universitar, demonteaza toate declaratiile lui Trump. Intr-un articol pentru CNN, analistul subliniaza ca, la fel ca alte lucruri spuse de Trump, si faptul ca Obama si Hillary Clinton au fondat Statul Islamic este o minciuna gogonata.

Fondatorul ISIL este Abu Bakr al-Baghdadi, un cleric irakian care a condus organizatia terorista din umbra si pe care trupele americane, la ordinul lui Obama, au facut tot posibilul sa-l ucida.

Trump a afirmat ca stie mai multe despre ISIL decat generalii de frunte ai Americii. In mod clar, acest lucru este un nonsens total, scrie Bergen, care e de parere ca Trump nu a facut nici cel ...citeste mai departe despre "Un analist demonteaza minciunile lui Trump - de ce nu se poate ca Obama sa fi fondat Statul Islamic" pe Ziare.com

#Statul Islamic Trump miciuni , #Stiri International