Un acord istoric de pace, dupa 52 de ani de razboi, a picat la votul cetatenilor

Luni, 03 Octombrie 2016, ora 07:07
654 citiri
Un acord istoric de pace, dupa 52 de ani de razboi, a picat la votul cetatenilor
Foto: Twitter/@FARC_EPeace

Columbienii au respins, la limita si spre surprinderea generala, acordul de pace cu gherila FARC, care viza sa puna capat la peste 52 de ani de conflict.

Alegatorii prezenti duminica la urne au votat "NU" la referendum, a anuntat comisia electorala dupa numararea a 99,08% din voturi, transmit AFP si EFE.

Potrivit rezultatelor aproape definitive, "NU" a obtinut 6.400.516 voturi (50,24% din total), fata de 6.338.473 voturi (49,75%) pentru "DA", a facut cunoscut comisia, la o ora dupa inchiderea sectiilor de votare pentru acest scrutin crucial.

Citeste mai multe detalii despre acord istoric de pace dupa 52 de ani de razboi civil din Columbia

Fortele Armate Revolutionare din Columbia (FARC) si Guvernul de la Bogota au negociat aproape 4 ani, in Cuba, un acord de 927 de pagini, semnat la inceputul saptamanii trecute, dar pe care Opozitia, condusa de fostul presedinte Alvaro Uribe, l-a criticat vehement, denuntand "impunitatea" ce ar fi fost acordata luptatorilor de gherila ...citeste mai departe despre "Un acord istoric de pace, dupa 52 de ani de razboi, a picat la votul cetatenilor" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#referendum Columbia acord pace FARC , #Stiri International