Ultimul discurs despre starea natiunii: Obama vinde optimism unei Americi nervoase

Miercuri, 13 Ianuarie 2016, ora 08:53
1067 citiri
Ultimul discurs despre starea natiunii: Obama vinde optimism unei Americi nervoase
Foto: Casa Alba

Presedintele american Barack Obama a tinut, marti, al saptelea si ultimul discurs despre starea natiunii. Intr-o alocutiune incarcata de emotie, Obama a facut o sinteza a celor doua mandate la Casa Alba.

Primul lider afro-american al Americii a invocat speranta si optimismul cu privire la destinul tarii si si-a marturisit regretul ca nu a reusit sa reconcilieze cele doua tabere politice principale, scrie intr-o ampla sinteza CNN.

Obama le-a cerut americanilor sa respinga politica divizata si teama ce au zguduit campania electorala pentru a-i gasi un succesor si sa construiasca o natiune "cu ochii limpezi si inima mare".

Destinul Americii, a spus politicianul, este pus in pericol de un sistem politic care se scalda in rautate, blocaj si este subjugat de cei bogati si puternici.

"Pe masura ce cresc frustrarile, vor exista voci care ne cer sa ne intoarcem la triburi, sa aruncam vina pe cetateni care nu seamana cu noi sau nu se roaga ca noi, sau care nu voteaza ca noi, sau care ...citeste mai departe despre "Ultimul discurs despre starea natiunii: Obama vinde optimism unei Americi nervoase" pe Ziare.com

#Obama discurs Starea Natiunii, #Obama Stat Islamic amenintare, #Obama inchidere Guantanamo Bay , #Stiri International