UE trimite refugiatii nedoriti intr-o fosta republica sovietica, unde vor fi construite tabere

Vineri, 13 Ianuarie 2017, ora 17:23
842 citiri

Confruntata cu probleme din cauza refuzului unora dintre tarile UE de a accepta refugiati, Comisia Europeana ar putea construi tabere intr-o fosta republica sovietica.

Publicatia germana Tageszeitung (TAZ) relateaza, citata de New Europe, ca UE finanteaza construirea unor tabere de refugiati in Belarus, in acest sens fiind citat un document intern al Comisiei Europene.

Astfel, in urmatorii ani, CE urmeaza sa transfere la Minsk, in acest scop, circa 7 milioane de euro.

Taberele se vor numi "Centru de Acomodare a Imigrantilor" si vor fi partial deschise, partial "de tip inchis", asa cum arata descrierea proiectului. Astfel, imigrantii vor fi tinuti acolo inainte sa fie expulzati din Belarus sau sa fie lasati sa plece voluntar. In document nu se precizeaza insa care refugiati vor fi lasati sa se miste liber si care nu.

Aceste centre vor fi destinate in principal gazduirii de refugiati si imigranti care au fost refuzati la granitele UE sau deportati din UE.

Banii vor veni ...citeste mai departe despre "UE trimite refugiatii nedoriti intr-o fosta republica sovietica, unde vor fi construite tabere" pe Ziare.com

#tabere refugiati Belarus, #UE tabere imigranti Belarus , #Stiri International