UE interzice tigarile mentolate - JTI: Nu va scadea fumatul, va creste piata neagra

Joi, 27 Februarie 2014, ora 12:00
1292 citiri
UE interzice tigarile mentolate - JTI: Nu va scadea fumatul, va creste piata neagra
Foto: arch1design.com

Directiva privind produsele din tutun, care interzice, printre altele, tigarile mentolate si impune pictograme mai mari pe pachete, votata miercuri de Parlamentul European, nu va aduce niciun beneficiu sanatatii publice, dar va determina pierderi la bugetele statelor membre UE, potrivit JTI.

"Presiunile politice exercitate de grupurile de interese anti-tutun au cantarit mai greu decat necesitatea unor propuneri echilibrate, corecte si bazate pe dovezi. Deciziile partinitoare, luate in graba, sunt contraproductive si nu au ca rezultat o legislatie eficienta.

Marirea excesiva a avertismentelor de sanatate, pana la 65%, cu pictograme pozitionate in partea superioara a pachetului si standardizarea formei si dimensiunii ambalajului nu vor creste gradul de constientizare privind riscurile asociate fumatului", a declarat intr-un comunicat Gilda Lazar, Director Corporate Affairs & Communications JTI Romania, Moldova si Bulgaria.

Parlamentul European a cedat in fata lobby-ului ...citeste mai departe despre "UE interzice tigarile mentolate - JTI: Nu va scadea fumatul, va creste piata neagra" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#UE tigari mentolate interzise, #tigari mentolate interzise, #tigari arome interzise UE , #Stiri International