UE, ingrijorata de legaturile dintre afaceri si politica in R. Moldova: Trebuie sa va aducem inapoi pe calea corecta

Sambata, 18 Iulie 2015, ora 12:37
1045 citiri
UE, ingrijorata de legaturile dintre afaceri si politica in R. Moldova: Trebuie sa va aducem inapoi pe calea corecta
Foto: Facebook / Pirkka Tapiola

Gradul de dezamagire fata de Republica Moldova este foarte mare in randurile partenerilor externi ai republicii, iar principalul motiv este criza din sistemul bancar, puternic afectat de jaful unui miliard de dolari prin credite neperformante eliberate de Banca de Economii (BEM) si alte institutii financiare, a declarat vineri seara seful delegatiei UE la Chisinau, Pirkka Tapiola (foto).

Declaratiile au fost facute intr-un interviu acordat in cadrul proiectul "Europa, te astept!" de la Jurnal.tv, in care Tapiola a subliniat si ca UE este foarte ingrijorata de legaturile dintre afaceri si politica in Republica Moldova.

"Am spus destul de deschis ca ne ingrijoreaza legaturile dintre business si politica in aceasta tara", a subliniat oficialul european, opinand ca "este foarte rau atunci cand granita dintre interesele nationale si cele personale este stearsa".

Mai multe rude ale fostului premier moldovean Vlad Filat, retinute in dosarul fraudei bancare

"Acum speram sa fie ...citeste mai departe despre "UE, ingrijorata de legaturile dintre afaceri si politica in R. Moldova: Trebuie sa va aducem inapoi pe calea corecta" pe Ziare.com

#Tapiola Moldova legaturi afaceri politica, #UE ingrijorata Moldova afaceri politica, #Banca de Economii Moldova , #Stiri International