UE imprumuta Ucraina cu 1,8 miliarde de euro. Ce vrea in schimb

Joi, 26 Martie 2015, ora 11:22
1251 citiri
UE imprumuta Ucraina cu 1,8 miliarde de euro. Ce vrea in schimb

Europarlamentarii au aprobat miercuri imprumutul de 1,8 miliarde de euro pe care Uniunea Europeana intentioneaza sa il acorde Ucrainei.

Suma va ajuta Ucraina pe termen scurt, insa imprumutul vine si cu o conditie: Kievul trebuie sa promita ca "va face reforme structurale care sa rezolve problemele ce au dus la criza actuala", precizeaza reprezentantii Parlamentului European (PE) intr-un comunicat de presa remis joi Ziare.com.

"UE va lua cu imprumut acesti bani din surse externe si ii va imprumuta Ucrainei la aceeasi dobanda", se specifica in documentul citat.

Ajutor pentru Ucraina: Cati bani a primit de la Banca Mondiala

Eurodeputatii au votat fara amendamente propunerea Comisiei Europene, cu 492 de voturi pentru, 107 impotriva si 13 abtineri.

"Rezultatul votului de astazi este un mesaj politic puternic, nu numai catre Ucraina, pentru a-i arata sprijinul puternic al UE, ci si pentru tarile care incearca sa ne divizeze in acordarea acestui sprijin", a spus raportorul... citeste mai departe despre "UE imprumuta Ucraina cu 1,8 miliarde de euro. Ce vrea in schimb" pe Ziare.com

#UE imprumut Ucraina, #bani UE Ucraina, #Ucraina imprumuturi , #Stiri International