UE ii da un ultimatum Belgiei: Are timp pana maine seara sa vina cu o solutie pentru CETA

Duminica, 23 Octombrie 2016, ora 15:39
893 citiri
UE ii da un ultimatum Belgiei: Are timp pana maine seara sa vina cu o solutie pentru CETA
Foto: Arhiva/Ziare.com

Uniunea Europeana da un ultimatum guvernului federal belgian. Cel din urma are timp pana luni seara pentru inlaturarea opozitiei clare a Valoniei si sprijinirea acordului UE-Canada (CETA).

Daca executivul belgian nu respecta ultimatumul, atunci summit-ul europeano-canadian pentru semnarea acordului de liber schimb va fi anulat, scrie The Telegraph.

Presedintele Consiliului European, Donald Tusk, va discuta luni seara cu premierul belgian Charles Michel, pentru ca liderul canadian Justin Trudeau sa decida daca va zbura joi la Bruxelles pentru semnarea CETA.

Daca Tusk nu va primi asigurari ca executivul federal belgian va permite UE sa semneze CETA, atunci liderii europeni vor anula summitul UE-Canada. Insa, Bruxelles-ul si Ottawa au anuntat ca sustin in continuare acordul de liber schimb si nu au de gand sa renunte pur si simplu la negocieri, in ciuda opozitiei clare prezentate de Valonia.

Negocieri esuate

Ultimele eforturi pentru a salva acordul de liber schimbat CETA ...citeste mai departe despre "UE ii da un ultimatum Belgiei: Are timp pana maine seara sa vina cu o solutie pentru CETA" pe Ziare.com

#negocieri Parlament acord CETA, #acord CETA UE Canada , #Stiri International