Europenii nu mai trebuie să poarte măști în avioane și aeroporturi. Când intră în vigoare măsura

Miercuri, 11 Mai 2022, ora 14:21
884 citiri
Europenii nu mai trebuie să poarte măști în avioane și aeroporturi. Când intră în vigoare măsura
UE renunță la măștile obligatorii în cursele aeriene FOTO Sky News

Măștile de protecție nu vor mai trebui purtate obligatoriu în aeroporturi și curse aeriene din Europa, au anunțat miercuri, 11 mai, Agenția pentru Siguranța Aviației a Uniunii Europene (EASA) și Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC).

Noile recomandări vor intra în vigoare începând cu 16 mai.

„De săptămâna viitoare, măștile faciale nu vor mai fi obligatorii în cursele aeriene, în toate cazurile, în aliniere cu cerințele în schimbare ale autorităților naționale din Europa pentru transportul public”, a precizat EASA într-un comunicat.

„Este o ușurare pentru noi toți că ajungem în sfârșit într-o etapă a pandemiei în care putem începe să relaxăm măsurile de siguranță pentru sănătate”, a spus directorul executiv al EASA, Patrick Ky. „Pentru mulți pasageri, dar și pentru membrii echipajului de zbor, există o dorință puternică ca măștile să nu mai fie o parte obligatorie a călătoriilor aeriene. Suntem acum la începutul acestui proces”.

„Deși purtarea obligatorie a măștilor în toate situațiile nu mai este recomandată, este important să rețineți că, împreună cu distanțarea fizică și o bună igienă a mâinilor, este una dintre cele mai bune metode de reducere a transmiterii”, a avertizat directorul ECDC, Andrea Ammon.

De săptămâna viitoare, regulile privind măștile faciale sunt de așteptat să varieze, ECDC recomandând companiilor aeriene să încurajeze pasagerii să folosească măști de protecție pentru gura la zborurile către sau dinspre destinații în care purtarea măștii în transportul public este încă necesară. ...citeste mai departe despre "Europenii nu mai trebuie să poarte măști în avioane și aeroporturi. Când intră în vigoare măsura" pe Ziare.com

#pandemie, #masti de protectie, #obligativitate masca protectie, #ECDC , #Stiri International