UE creste la 100 de mil euro ajutorul pentru R. Moldova

Vineri, 27 Aprilie 2012, ora 16:30
1028 citiri
UE creste la 100 de mil euro ajutorul pentru R. Moldova

Uniunea Europeana va creste la 100 de milioane de euro ajutorul pentru Republica Moldova anul viitor, a declarat vineri presedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso, care a reafirmat sprijinul Bruxellesului pentru autoritatile de la Chisinau si poporul moldovean.

"Sprijinim Republica Moldova in mod practic. Ajutorul nostru pentru anul viitor a fost substantial majorat pentru a depasi o suta de milioane de euro", a declarat Barroso intr-o conferinta de presa comuna la Bruxelles cu presedintele Republicii Moldova Nicolae Timofti, dupa intalnirea pe care au avut-o cei doi lideri.

Jose Manuel Barroso a salutat faptul ca prima vizita in strainatate a presedintelui Nicolae Timofti, recent ales, a fost facuta la Bruxelles. "Faptul ca (presedintele Nicolae Timofti) efectueaza la Bruxelles prima vizita in strainatate este o demonstratie clara a angajamentului sau si a angajamentului Republicii Moldovei pentru o relatie mai stransa cu UE. Republica Moldova este un membru activ al Parteneriatului nostru Estic si UE este pe deplin angajata pentru sprijinirea procesului de reforme", a declarat presedintele CE.

El a salutat totodata lansarea negocierilor asupra acordului cuprinzator si aprofundat pentru o zona de liber schimb, considerandu-l "un pas important inainte in relatiile comerciale UE - Republica Moldova".

El a salutat in acelasi timp "abordarea constructiva" a Republicii Moldova in "negocierile in format 5+2 privind Transnistria.

"UE intelege numeroasele provocari cu care Republica Moldova se confrunta. Dar suntem pregatiti sa fim alaturi de autoritatile moldovene si de poporul moldovean pe drumul spre progres si prosperitate", a declarat seful Executivului UE, care a precizat ca Republica Moldova se numara "printre prietenii" Bruxellesului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Manuel Barroso Republica Moldova, #ajutor UE Republica Moldova, #100 milioane ajutor Republica Moldova , #Stiri International