UE ameninta ca va da in judecata Marea Britanie, daca va incerca sa evite "nota de plata" pentru Brexit

Marti, 21 Martie 2017, ora 21:05
1259 citiri
UE ameninta ca va da in judecata Marea Britanie, daca va incerca sa evite "nota de plata" pentru Brexit
Foto: Arhiva Ziare.com

Uniunea Europeana va da in judecata Mare Britanie la Curtea Europeana de Justitie, daca Regatul Unit va incerca sa evite achitarea "notei de plata" pentru Brexit.

Nota de plata se ridica la 50 de miliarde de lire sterline.

Vezi si Brexitul va fi declansat pe 29 martie

Potrivit unui proiect de plan de negociere obtinut de un ziar olandez, citat The Independent, blocul comunitar ameninta cu o lupta indelungata in justitie, pentru a recupera banii pe care-i considera datorii restante dupa cei 43 de ani in care regatul Unit a facut parte din UE.

"In acest caz: Ne vedem la Haga (sediul Curtii Europene de Justitie - n.red.)! ", a declarat un oficial UE in replica la amenintarea premierului Theresa May de a iesi din UE fara nici un acord si fara sa plateasca nimic.

Citeste si Pregatiri pentru Brexit: Tarile care vor sa profite de un exod al talentelor din Londra

Amenintarea vine pe fondul presiunilor tot mai mari exercitate asupra lui May de unii parlamentari conservatori, care i-au cerut sa scoata pur si simplu tara din Uniune fara nici un acord, in loc sa accepte o factura atat de mare.

Avocatii Guvernului au sprijinit un raport al unei comisii a Camerei Lorzilor, potrivit careia Londra ar putea sa plece fara sa plateasca, daca accepta sa nu beneficieze de nici un acord cu UE.

Luni, ambasadorul britanic la UE, Sir Tim Barrow, a avertizat ca Bruxelles-ul are incredere in "alte opinii legale" care au oferit concluzii complet diferite.

O lupta indelungata in instanta ar putea submina tentativele de a ajunge la un acord comercial nou cu UE.

Vezi si Bloomberg: Ce vor Romania si celelalte state membre UE dupa Brexit ...citeste mai departe despre "UE ameninta ca va da in judecata Marea Britanie, daca va incerca sa evite "nota de plata" pentru Brexit" pe Ziare.com

#UE judecata Londra Brexit, #Londra nota plata Brexit, #Marea Britanie Brexit UE , #Stiri International