UBS rascumpara obligatiuni ca sa-si imbunatateasca bilantul

Joi, 19 Martie 2009, ora 14:07
1269 citiri
UBS rascumpara obligatiuni ca sa-si imbunatateasca bilantul

Banca elvetiana UBS a anuntat joi ca va rascumpara obligatiuni in valoare de pana la 1 miliard de euro, pentru a-si imbunatati situatia contabila, si le-a cerut actionarilor sa ii permita sa faca majorari de capital, in cazul in care acest lucru este necesar, relateaza Reuters.

Banca a anuntat printr-un comunicat ca oferta de rascumparare de actiuni se refera la patru emisiuni subordonate, cu maturitate intre noiembrie 2015 si septembrie 2019 si cu valoare nominala de aproximativ 7 miliarde franci elvetieni (5,96 miliarde dolari).

UBS a anuntat ca toate cele patru obligatiuni se tranzactioneaza la un pret semnificativ sub cel de emisiune, iar rascumpararile ar avea ca efect un "efect pozitiv minor" asupra capitalului Tier 1, fara a da alte detalii.

UBS a avut un nivel al Tier 1 - indicator cheie al capitalului - de 11,5%, la finalul lui 2008.

Banca elvetiana, cel mai mare administrator de averi din lume, a fost una dintre cele mai afectate institutii bancare in timpul crizei 'subprime', inregistrand deprecieri de active de 49 miliarde dolari pana la sfarsitul anului trecut.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ucraina se pregătește de negocieri la început de mai. Miza: 20 de miliarde de dolari
Ucraina se pregătește de negocieri la început de mai. Miza: 20 de miliarde de dolari
Ucraina ar plănui să trimită o propunere de restructurare a 20 de miliarde de dolari din datoria sa externă către investitori la începutul lui mai, scrie Reuters luni, 22 aprilie, citând...
#bilant, #capital, #deprecieri, #obligatiuni, #ubs , #Stiri International