Tusk invita liderii europeni la Sibiu: Vom formula Agenda Strategica 2019-2024

Luni, 06 Mai 2019, ora 23:10
684 citiri
Tusk invita liderii europeni la Sibiu: Vom formula Agenda Strategica 2019-2024
Foto: Twitter/@eucopresident

Presedintele Consiliului European, Donald Tusk, a transmis, luni seara, o invitatie catre liderii din cele 27 state UE care vor veni la Sibiu, sa se alature acestuia pentru a discuta planurile Uniunii din urmatorii ani si sa formuleze Agenda Strategica a UE pentru 2019-2024.

"Ne vom intalni in Sibiu de Ziua Europei pentru a discuta planurile strategice pentru Uniunea din anii viitori. In acest context, voi propune sa adoptam Declaratia de la Sibiu, prin care sa trimitem un mesaj de unitate si incredere in actiunile noastre comune. Includ, in linii mari, Agenda Strategica pentru urmatorii cinci ani. Ca urmare a discutiilor din Sibiu, vom formula Agenda Strategica a UE 2019-2024, care va fi adoptata de catre Consiliul European din iunie.

In ceea ce priveste demersul intalnirii, ne vom intruni la Primaria Sibiu la 12.30, incepand cu schimbul obisnuit al opiniilor cu Presedintele Parlamentului European Tajani, urmat de o fotografie de familie in frumoasa Piata Mare (atat cat ne permite vremea) . Ne vom intalni apoi la Palatul Brukenthal pentru un dejun de lucru dedicat pozitia Europei in lume. Pentru sesiunea de lucru de dupa-amiaza ne vom intoarce la Primaria Sibiu, unde vom discuta provocarile interne cu care se confrunta Uniunea. Ma astept sa finalizam pana la ora 18.00", transmite Donald Tusk, atasand Agenda Strategica a UE, in linii mari, pentru urmatorii cinci ani.

Summitul sefilor de stat sau de guvern din UE, care va avea loc pe 9 mai la Sibiu, este cel mai asteptat eveniment politic european in perioada detinerii de catre Romania a Presedintiei Consiliului UE. In acest context, liderii europeni vor discuta despre noua agenda a UE pentru 2019-2024.

Summitul informal al sefilor de stat sau de guvern din UE va fi gazduit de presedintele Klaus Iohannis iar presedintele Consiliului European, Donald Tusk, va prezida reuniunea. La eveniment vor participa lideri din 27 de state membre UE, presedintele Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, si presedintele Parlamentului European (PE), Antonio Tajani. ...citeste mai departe despre "Tusk invita liderii europeni la Sibiu: Vom formula Agenda Strategica 2019-2024" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Tusk invitatie lideri UE Sibiu, #program summit Sibiu , #Stiri International