Turistii straini isi pot rezerva vacante in Spania incepand din iulie

Luni, 25 Mai 2020, ora 12:16
1064 citiri
Turistii straini isi pot rezerva vacante in Spania incepand din iulie
Foto: Arhiva Pixabay

Turistii straini isi pot face rezervari pentru vacante in Spania incepand din iulie, in conditiile in care carantina de doua saptamani impusa in prezent pentru calatorii din alte tari va fi probabil suspendata pana atunci, a anuntat luni ministrul turismului spaniol, Reyes Maroto.

Una dintre cele mai lovite natiuni din lume de noul tip de coronavirus, Spania, tara puternic dependenta de turism, isi relaxeaza gradual masurile de izolare stricte, chiar daca ii plaseaza in continuare in carantina pe vizitatorii straini, pentru a impiedica un al doilea val de contaminari.

"Este perfect coerent sa se planuiasca petrecerea vacantelor de vara in Spania din iulie", a spus Maroto intr-un interviu pentru postul local de radio Onda Cero.

Premierul spaniol Pedro Sanchez a anuntat sambata ca Spania nu-si va deschide granitele pentru turistii straini mai devreme de luna iulie.

Prin acest anunt premierul spaniol a zadarnicit sperantele pentru o deschidere mai rapida a sezonului turistic in Spania, una dintre tarile cele mai afectate de pandemia de COVID-19 si care in timpul acesteia si-a transformat numeroase hoteluri in spitale.

Italia, tara care a fost un alt focar de coronavirus si de asemenea importanta destinatie turistica, a anuntat recent ca-si va deschide granitele pentru turistii straini incepand din 3 iunie.

Vezi si Spania reuseste sa mentina numarul zilnic al deceselor sub o suta. Si in Italia bilantul mortilor e in scadere constanta ...citeste mai departe despre "Turistii straini isi pot rezerva vacante in Spania incepand din iulie" pe Ziare.com

#turisti straini Spania vacante, #turism Spania coronavirus , #Stiri International