Turistii "de lux" nu mai vor hoteluri de 5 stele. Cum inchiriezi o vila de vacanta

Miercuri, 26 Februarie 2014, ora 12:45
1844 citiri
Turistii "de lux" nu mai vor hoteluri de 5 stele. Cum inchiriezi o vila de vacanta
Sursa foto: Time & Place

O tendinta aparuta in turism, si care se bucura de tot mai mult succes, este inchirierea de locuinte de vacanta, segment pe care au inceput sa se concentreze tot mai multe companii, pe site-urile carora tot mai multi proprietari isi posteaza ofertele.

Mai multe companii, cum ar fi Time & Place, Luxury Retreats, Villas of Distinction, incearca sa se diferentieze de competitori, orientandu-se numai catre proprietati luxoase si clienti pe masura, conform Reuters.

De exemplu, o vila cu cinci dormitoare din arhipelagul Turks and Caicos din Caraibe. Pentru 3.750 de dolari pe noapte, Luxury Retreats ofera vedere la mare, precum si personalul de rigoare, bucatar, majordom si menajera.

Sau un duplex de unde poate fi admirat Turnul Eiffel? Pretul pleaca de la 2.780 de dolari in oferta Time & Place.

Hotelurile inca isi taie partea leului in aceasta industrie, gazduind 44% dintre turisti, conform datelor furnizate de HomeAway.com. Insa ponderea celor care inchiriaza o locuinta a ajuns acum la 12%.

Desi sunt aproximativ trei milioane de case de vacanta in Statele Unite disponibile pentru inchiriere, doar o mica parte dintre se gasesc pe unul dintre site-urile high-end. Time & Place, de exemplu, are in oferta, in prezent, 230 de astfel de case in 45 de locatii din lume.

La nivel general, acest segment al industriei turistice este in crestere, conform Vacation Rental Managers Association, iar cea mai cautata casa de vacanta aduce proprietarului venituri de 125.000 de dolari pe an.

Ce vor turistii

Tendinta de a evita hotelurile traditionale in favoarea unor locuinte are la baza, printre altele, dorinta turistilor de a avea mai mult spatiu pentru familia sau de a se incadra in normele de viata din acea zona - sau pur si simplu doresc ceva diferit.

Cand Gregory Lung, medic din Honolulu, a ales Franta pentru o vacanta, primul sau gand a fost "vreau sa traisc ca un localnic". El a inchiriat un apartament, relativ modest, situat in Le Marais, pentru 420 de dolari pe noapte prin Time & Place, similar cu ce ar fi platit la un hotel.

"A avut mult din farmecul vremurilor trecute, dar facilitatile prezentului", a spus medicul hawaian.

Multi dintre turisti vor sa savureze si bucataria locala in timpul vacantelor, a spus Jason Cochran, editor la Frommers.com. "Sunt multe alimente pe care nu le poti aduce acasa. Daca ai inchiriat o locuinta, poti cumpara ingrediente pe care sa le gatesti", a spus Cochran.

Locuintele sunt foarte bune pentru familii, a adaugat el. In loc sa fie inchiriate mai multe camere la hotel, o vacanta cu familia poate deveni mult mai confortabila daca toti membri familiei stau intr-o locuinta cu dormitoare pentru toti.

Pe cealalta parte, este posibil ca aceste proprietati sa fie putin departe de cele mai mari atractii ale zonei, cum ar fi parcurile de distractie, muzee sau teatre, a mai adaugat Cochran.

Cum pot evita turistii anumite probleme

Pentru a evita problemele, Cochran recomanda inchirierea acestor case de vacanta numai prin agentii de incredere, care au verificat proprietatile, decat direct de la proprietari.

Este important, de asemenea, ca turistii sa verifice daca proprietarul sau compania prin care se face inchirierea sunt disponibili pentru a rezolva problemele cu care se pot confrunta, cum ar fi blocarea intrarilor.

Pentru plata chiriei, este recomandata utilizarea unui card de credit, spune expertul in turism Christopher Elliott, care sfatuieste si acordarea unei atentii sporite si conditiilor de anulare ale ofertei. Spre deosebire de multe hoteluri, aceste site-uri au tendinta sa ceara plata in avans.

Ce trebuie sa stie proprietarii

Pentru proprietarii interesati de aceasta afacere, companiile care intermediaza aceste oferte spun ca nu toate proprietatile sunt alese sa faca parte din categoria high-end. Iar cand este semnat acordul de inchiriere, proprietarul poate avea parte de unele cereri de imbunatatire a ofertei - de la noi scaune in sufragerie, pana la noi paturi.

Dupa ce a inchiriat locuinte din diferite locatii, cum ar fi New York Fire Island sau Buenos Aires, prin Time & Place, John E. Stiner, vicepresedintele Breckenridge Design Group, a decis sa se foloseasca de serviciile acestei companii pentru a oferi spre inchiriere proprietatea sa din Nantucket, pretul variind intre 3.500 de dolari si 5.000 de dolari pe noapte.

El a constatat ca in acest pret sunt cerute si o multime de servicii. "Cei care inchiriaza casele in acest mod pot solicita, de multe ori, foarte multe", a spus Stiner.

Stiner isi reaminteste ca un oaspete a avut cerinte foarte specifice despre modul in care sa fie preparat ceaiul de dupa-amiaza, iar un altul a solicitat un bol de cristal pentru caviar.

Asta nu inseamna ca toti turisti vor obtine tot ce solicita. O familie a primit un televizor in plus cand vremea a fost urata, dar Stiner a refuzat bolul pentru caviar. Uneori, spune Stiner, "trebuie sa stii sa refuzi".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#trend turism, #turism lux, #companii turism, #oferte vacanta lux , #Stiri International