Turcia nu ii primeste inapoi pe refugiatii ajunsi deja in Grecia

Joi, 10 Martie 2016, ora 12:34
915 citiri
Turcia nu ii primeste inapoi pe refugiatii ajunsi deja in Grecia
Foto: Arhiva Ziare.com/Anca Magurean

Turcia spune ca nu ii va primi inapoi pe refugiatii ajunsi deja pe insulele grecesti. Intelegerea dintre Turcia si Uniunea Europeana de readmitere a imigrantilor nu se va aplica celor ajunsi deja in Grecia, ci transfugilor care vor sosi dupa intrarea in vigoare a acordului, a informat joi ministrul Afacerilor Europene Volkan Bozkir.

Oficialul de la Ankara, citat de agentia Anadolu, a mai spus ca numarul imigrantilor pe care ii va lua inapoi Turcia este de ordinul miilor sau zecilor de mii, nu al milioanelor, relateaza Reuters.

Imigrantii nu se sperie de restrictiile negociate de UE cu Turcia: Vom gasi o cale!

Bruxelles-ul a convenit de principiu luni sa ii ofere Turciei asistenta financiara de 6 miliarde de euro pentru a gestiona criza refugiatilor, precum si o accelerare a procesului de aderare la UE, in schimbul eforturilor Ankarei de a opri afluxul de imigranti ilegali in blocul comunitar.

Turcia devine gardianul UE? Posibila solutie pentru criza imigrantilor ar costa ...citeste mai departe despre "Turcia nu ii primeste inapoi pe refugiatii ajunsi deja in Grecia" pe Ziare.com

#refugiati Turcia, #Turcia nu primeste refugiati, #acord UE Turcia refugiati , #Stiri International