Turcia: Directorul unui ziar, arestat dupa ce a refuzat un drept la replica al ginerelui lui Erdogan

Sambata, 03 Iunie 2017, ora 22:18
1017 citiri
Turcia: Directorul unui ziar, arestat dupa ce a refuzat un drept la replica al ginerelui lui Erdogan
Foto: aydinlik.com.tr

Directorul ziarului de opozitie turc Aydinlik, Ilker Yucel, a fost arestat sambata pentru neplata unei amenzi care i-a fost aplicata dupa ce cotidianul a refuzat sa publice un drept la replica al ginerelui presedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, Berat Albayrak, informeaza EFE.

Yucel, care este si un membru important al partidului de stanga nationalist Vatan, fara reprezentare in parlament, a fost arestat la Igdir, in estul extrem al Turciei, a informat ziarul Aydinlik in editia sa online.

Yucel a fost incarcerat in inchisoarea din Igdir, unde va ramane pana va plati amenda, in valoare de 100.000 de lire turcesti (circa 28.000 de dolari), a declarat avocatul sau.

Faptele s-au petrecut in 2014, cand Albayrak, om de afaceri si ginerele lui Erdogan, a acuzat Aydinlik ca a publicat un articol neadevarat despre relatiile dintre politicieni si oameni de afaceri.

Albayrak, care a fost numit ulterior ministru al Energiei, post pe care il ocupa si in prezent, a trimis un drept la replica ziarului, pe care Aydinlik a refuzat sa-l publice, considerandu-l injurios. Aydinlik, de orientare nationalista si laica, are un tiraj de 50.000 de exemplare. ...citeste mai departe despre "Turcia: Directorul unui ziar, arestat dupa ce a refuzat un drept la replica al ginerelui lui Erdogan" pe Ziare.com

#director ziar arestat Turcia, #director Aydinlik arestat Turcia , #Stiri International