Turcia ameninta: Toate acordurile cu UE sunt in pericol

Sambata, 11 Martie 2017, ora 13:06
930 citiri

Ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu a declarat sambata ca acordurile cu Uniunea Europeana, inclusiv cel privind limitarea afluxului de imigranti, ar putea fi in pericol daca blocul comunitar nu pune in practica promisiunea de liberalizare a vizelor pentru cetatenii turci, transmite Reuters.

Intr-un interviu pentru postul de televiziune CNN Turk, Cavusoglu a declarat ca Turcia va prezenta un text final Uniunii Europene, "si ori vor fi toate anulate, inclusiv acordul privind imigrantii si liberalizarea vizelor, ori vor fi toate implementate".

Turcia si UE au semnat anul trecut un acord pentru limitarea afluxului record de imigranti in Europa, in schimbul unui ajutor de miliarde de euro pentru Ankara si promisiunii ridicarii vizelor pe termen scurt pentru cetatenii turci.

Pe de alta parte, seful diplomatiei turce a mai spus ca isi mentine intentia de a merge in Olanda pentru un miting in favoarea unui vot favorabil la referendumul din Turcia privind extinderea puterilor presedintelui Recep Tayyip Erdogan, potrivit AFP.

"Ma voi duce la Amsterdam astazi (sambata). Vom impune sanctiuni dure Olandei" daca aceasta vizita este impiedicata, a afirmat Cavusoglu.

Ministrul olandez de externe Bert Koenders a transmis joi ca vizita omologului sau turc pentru a asista la un miting in favoarea referendumului privind extinderea prerogativelor presedintelui Turciei nu este dorita.

Mitinguri pro Erdogan, interzise in Austria, Olanda si Germania ...citeste mai departe despre "Turcia ameninta: Toate acordurile cu UE sunt in pericol" pe Ziare.com

#Turcia ameninta Europa acorduri, #acorduri Turcia Europa , #Stiri International