Tsipras l-a curtat pe Putin in timp ce grecii alearga sa-si puna la adapost banii

Sambata, 20 Iunie 2015, ora 14:11
1289 citiri

Premierul grec a atacat "iluziile" Europei si a aratat ca tara sa poate gasi "un port sigur" in Rusia, daca iese din zona euro la sfarsitul lunii.

Alexis Tsipras s-a aflat pe aceeasi scena cu Vladimir Putin la forumul economic de la St Petersburg, la o zi dupa ce negocierile dintre Grecia si creditorii sai europeni s-au prabusit, aducand mai aproape perspectiva unei catastrofe la data de 30 iunie, scrie The Independent.

Exista rapoarte care spun ca se va accelera ritmul retragerilor economiilor din bacile elene, iar Banca Centrala Europeana a fost nevoita sa isi sporeasca imprumutul de urgenta acordat sectorului financiar greu incercat.

Tsipras a descris Rusia drept unul din cei mai importanti parteneri ai Greciei si s-a plans de sanctiunile europene impuse acestei tari anul trecut. Si, in cuvinte ce au sansa sa fie interpretate drept un avertisment clar la adresa creditorilor tarii, a afirmat ca Grecia ar putea face o alianta cu Rusia daca tara iese din zona euro.

Weekend ...citeste mai departe despre "Tsipras l-a curtat pe Putin in timp ce grecii alearga sa-si puna la adapost banii" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Grecia apropiere Rusia, #Tsipras Putin Rusia , #Stiri International