"Trumpismul" s-a nascut in Europa de Est

Duminica, 20 Noiembrie 2016, ora 08:42
1178 citiri
"Trumpismul" s-a nascut in Europa de Est
Foto: Arhiva Ziare.com

Pentru multi analisti liberali, victoria lui Donald Trump la alegerile prezidentiale din SUA era ceva de neconceput - pana cand s-a intamplat.

Insa Fabio Mattioli, cercetator la Centrul pentru Studii Europene si Mediteraneene de la Universitatea din New York, sustine, intr-un editorial publicat pe site-ul The Independent, ca el nu a fost nici surprins, nici socat. "M-am simtit de parca as mai fi vazut o data asta", a notat comentatorul politic.

Trump a obtinut cele mai multe voturi in zonele "ruginite" ale Americii, cu orase candva prospere care nu au reusit sa se adapteze ca sa isi pastreze standardele. Sunt locuri unde exista fabrici abandonate, cladiri goale si pana si sectii de politie in paragina, precum cele din Detroit.

Cum ar putea arata lumea cu Donald Trump presedinte

Insa desi revelatia o avem odata ce a ajuns pe pamant american, "Trumpismul" (dupa cum numeste autorul acest fenomen) s-a nascut in Europa de Est. In ultimul deceniu, cetatenii nemultumiti au oferit ...citeste mai departe despre ""Trumpismul" s-a nascut in Europa de Est" pe Ziare.com

#fenomen Trump UE, #nationalism UE, #UE Trumpism , #Stiri International