Trump vrea sa trimita inca 2.000 de soldati americani in Polonia

Miercuri, 12 Iunie 2019, ora 22:49
1015 citiri

Presedintele american Donald Trump a evocat miercuri posibilitatea de a trimite 2.000 de soldati americani suplimentari in Polonia, dar a ramas evaziv in legatura o eventuala baza militara permanenta in aceasta tara, o initiativa care ar putea reaprinde tensiunile cu Moscova.

Primindu-l in Biroul Oval pe omologul sau polonez Andrzej Duda, Trump a insistat asupra dorintei sale de a intari prezenta militara a SUA in aceasta tara din Europa de Est ingrijorata de actiunile Rusiei.

Intrebat despre proiectele sale concrete, Trump a evocat cifra de 2.000 de soldati, precizand ca ei ar fi probabil transferati din Germania si ca nu este vorba de a trimite trupe suplimentare in Europa.

"Decizia nu este finalizata", a declarat el, anuntand de asemenea ca Polonia a comandat 30 de avioane de vanatoare americane F-35.

Aproape 5.000 de soldati americani stationeaza prin rotatie pe teritoriul Poloniei in cadrul unor operatiuni ale NATO. ...citeste mai departe despre "Trump vrea sa trimita inca 2.000 de soldati americani in Polonia" pe Ziare.com

#militari americani Polonia , #Stiri International