Trump vrea sa schimbe sistemul de imigrare in SUA. Cum vor fi afectati romanii

Vineri, 04 August 2017, ora 15:13
975 citiri
Trump vrea sa schimbe sistemul de imigrare in SUA. Cum vor fi afectati romanii
Foto: Arhiva Ziare.com

Romanii asteapta de mult timp ridicarea vizelor pentru Statele Unite si includerea tarii noastre in programul Visa Waiver, insa este posibil ca in curand sa ramanem si fara una dintre metodele de a emigra legal in America - Loteria Vizelor.

Asta pentru ca presedintele Donald Trump a propus o lege care sa reduca numarul de imigranti la jumatate, in urmatorii 10 ani.

In plus, vor avea prioritate la emigrare cei care vorbesc engleza si care au o "educatie solida", scrie The Guardian.

Legea ar urma sa limiteze numarul de refugiati admisi in SUA in fiecare an la 50.000 si sa elimine Loteria Vizelor, care aloca in prezent 50.000 de vize anual rezidentilor din tari care nu trimit numere semnificative de imigranti in Statele Unite.

Senatorul republican Tom Cotton a spus ca, daca va trece, legea reformarii sistemului american de imigratie ar reduce numarul de imgiranti admisi in SUA cu 41 la suta in primul an si cu 50% pe o perioada de 10 ani.

Astfel, vizele vor fi acordate pe merit si vor fi analizate toate aplicatiile, fiind respectate conditii stricte pentru cei care vor dori sa lucreze pe teritoriul american.

The Independent noteaza ca, astfel, vor fi eliminate asa-zisele "imigratii in lant" - vize pe baza conexiunilor familiale, mai degraba decat pe abilitati de munca.

Trump insusi a spus ca o asemenea masura "va reduce saracia, va creste salariile si va scuti contribuabilii de miliarde si miliarde de dolari". In plus, vor fi favorizati vorbitorii de limba engleza si imigrantii stabili financiar.

"Acest sistem competitiv va favoriza aplicantii care pot vorbi engleza, se pot sustine financiar pe ei si pe familiile lor, si pot demonstra aptitudini care sa contribuie la economia americana. Nu vor veni si, imediat, sa si primeasca ajutoare sociale", a declarat presedintele american.

Astfel, SUA se alatura unui sistem de imigrare stabilit si de tari precum Canada si Australia, bazat mai mult pe merite personale decat pe noroc. De altfel, pe 15 februarie, s-a ajuns la un acord prin care romanii vor putea merge fara vize in Canada, insa mecanismul de imigrare ramane acelasi.

Prin programul Loteriei Vizelor, circa 2.000 de romani emigreaza in fiecare an in SUA, insa conditiile care trebuie indeplinite sunt mult mai lejere decat cele propuse de noua lege.

Pe 8 iunie, in cadrul vizitei din SUA, presedintele Klaus Iohannis a incercat sa-i convinga pe americani sa includa Romania in Visa Waiver, iar a doua zi, si-a exprimat convingerea ca ...citeste mai departe despre "Trump vrea sa schimbe sistemul de imigrare in SUA. Cum vor fi afectati romanii" pe Ziare.com

#Donald Trump sistem imigrare SUA, #Trump Loteria Vizelor, #romani Loteria Vizelor America , #Stiri International