Trump vrea sa impuna o taxa de 20% asupra bunurilor importate din Mexic pentru a finanta zidul de la frontiera

Joi, 26 Ianuarie 2017, ora 23:32
5577 citiri

Presedintele Donald Trump va cauta sa impuna o taxa de 20% asupra bunurilor importate din Mexic si va folosi aceste venituri pentru a construi zidul de la frontiera cu Mexicul, a anuntat un purtator de cuvant al Casei Albe.

Acest plan a fost anuntat dupa ce presedintele mexican Enrique Pena Nieto si-a anulat vizita la Washington prevazuta pe 31 ianuarie, in cadrul unei dispute declansate de problema cu privire la cine va plati zidul, relateaza BBC News.

Trump a semnat miercuri un ordin executiv in vederea construirii zidului la frontiera de sud a Statelor Unite cu Mexicul.

Obligarea Mexicului sa plateasca pentru acest zid a fost o promisiune-cheie din campania miliardarului populist.

Sean Spicer, un purtator de cuvant al Casei Albe a declarat pentru presa ca presedintele a discutat acest plan cu congresmeni si ca acestia vor sa-l introduca intr-un pachet de reforme fiscale pe care Congresul il are in vedere.

El a declarat ca o asemenea taxa ar putea sa genereze venituri de aproximativ zece miliarde de dolari pe an.

Presedintele mexican Enrique Pena Nieto a anuntat joi ca isi anuleaza vizita programata saptamana viitoare la Washington, unde urma sa il intalneasca pe presedintele american Donald trump.

De altfel, presedintele american Donald Trump il indemnase, tot joi, indemnat pe omologul sau mexican sa-si anuleze vizita, daca Mexicul refuza sa plateasca zidul de la frontiera.

"Statele Unite au un deficit comercial in valoare de 60 de miliarde de dolari cu Mexicul. A fost un acord unilatral inca de la inceputul NAFTA, cu un numar masiv de locuri de munca si companii pierdute. Daca Mexicul nu vrea sa plateasca pentru zidul atat de necesar, atunci ar fi mai bine ca anuleze apropiata vizita", a scris Trump pe Twitter.

The U.S. has a 60 billion dollar trade deficit with Mexico. It has been a one-sided deal from the beginning of NAFTA with massive numbers...- Donald J. Trump (@realDonaldTrump) January 26, 2017

of jobs and companies lost. If Mexico is unwilling to pay for the badly needed wall, then it would be better to cancel the upcoming meeting.- Donald J. Trump (@realDonaldTrump) January 26, 2017

...citeste mai departe despre "Trump vrea sa impuna o taxa de 20% asupra bunurilor importate din Mexic pentru a finanta zidul de la frontiera" pe Ziare.com

#Donald Trump zid Mexic, #Donald Trump taxa Mexic , #Stiri International