Trump vrea sa foloseasca arme nucleare in conflicte conventionale

Marti, 19 Decembrie 2017, ora 13:43
974 citiri
Trump vrea sa foloseasca arme nucleare in conflicte conventionale
Foto: Arhiva Facebook/Arhiva Donald J Trump

Donald Trump informeaza ca s-ar putea baza mai mult pe arsenalul sau nuclear pentru a contracara atacuri non-nucleare. "Puterea fara rival este calea cea mai buna de aparare" a declarat presedintele Statelor Unite.

Informatia a fost oferita presei chiar de presedintele Donald Trump care a prezentat luni noua strategie de aparare a tarii (National Security Strategy / NSS), potrivit

The Guardian.

Strategia lui Trump este cat se poate de diferita fata de cea a predecesorului sau. Mai exact, spre deosebire de Obama actualul presedinte nu considera incalzirea globala o amenintare prea serioasa. Cuvantul "clima" a fost mentionat de numai patru ori in prezentarea raportului.

In schimb, sub sloganul "pace prin putere", Trump a pus accent pe consolidarea puterii militare americane pe care a ordonat-o. Presedintele sustine ca a dispus cheltuieli de 700 de miliarde de dolari in 2018 pentru modernizarea armatei.

"Ne dam seama ca slabiciunea este calea cea mai sigura catre conflict si ca puterea fara rival este calea cea mai buna de aparare. Atacurile non-nucleare strategice reprezinta o noua categorie de amenintari pe care armele nucleare americane ar putea sa le opreasca", a adaugat Trump.

Liderul Casei Albe a apreciat ca victoria sa in alegeri si mandatul sau de presedinte reprezinta momente de cotitura in istoria Statelor Unite.

"America se intoarce si se intoarce puternica. Ne reconstruim natiunea, increderea si rolul pe scena internationala. O sa ne aparam drepturile si o sa ne aparam tara asa cum nu am mai facut-o", a mai spus Trump.

Coreea de Nord: Trump a cersit razboiul nuclear in timpul turneului sau din AsiaAvertismentul SUA pentru Kim Jong Un: A adus lumea mai aproape de razboi. Regimul nord-coreean va fi distrusRusia colaboreaza cu SUA pentru dezamorsarea crizei nucleare din Coreea de Nord ...citeste mai departe despre "Trump vrea sa foloseasca arme nucleare in conflicte conventionale" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Donald Trump presedinte SUA nuclear, #atac nuclear conventional Trump, #strategie de aparare SUA Trump , #Stiri International