Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Trump vrea sa dea mai multe miliarde de dolari pentru descurajarea agresivitatii Rusiei. O parte din bani ajunge in Romania

Trump vrea sa dea mai multe miliarde de dolari pentru descurajarea agresivitatii Rusiei. O parte din bani ajunge in Romania

Administratia Trump propune suplimentarea fondurilor pe 2018, alocate pentru apararea statelor care fac parte din NATO si pentru descurajarea agresivitatii Rusiei in Europa.

O parte din suma urmeaza a fi folosita si pentru investitii in baze militare din Romania, se arata intr-un document al Pentagonului.

Astfel, de la 3,4 miliarde de dolari in acest an, bugetul Initiativei Europeane de Reasigurare (European Reassurance Initiative) ar urma sa creasca pana la 4,7 miliarde de dolari, in 2018.

Din aceasta suma, 3 milioane de dolari vor fi investite la Campia Turzii, pentru imbunatatirea infrastructurii bazei, iar 2,2 milioane de dolari vor ajunge sub forma de investitii la baza Mihail Kogalniceanu.

Numai pentru asistenta oferita Ucrainei sunt prevazute 150 de milioane de dolari. Aceasta suma va fi folosita inclusiv pentru instruirea personalului militar din Ucraina sau sprijinul in ceea ce priveste echipamentul si logistica.

Se doreste imbunatatirea capacitatii Ucrainei de a se apara in fata unor eventuale agresiuini si asistarea tarii in dezvoltarea capacitatii militare de a-si apara suveranitatea.

Pentagonul isi doreste pentru anul viitor ca mai multi militari americani sa ajunga in Europa, inclusiv prin rotatie in statele baltice, Polonia, Romania si Bulgaria.

Per total, in Europa ar putea ajunge la anul 6.850 de militari americani, se arata in document.

In aceasta perioada are loc exercitiul NATO Noble Jump 2017 (NOJP17), pe teritoriul Bulgariei, Greciei si Romaniei. ...citeste mai departe despre "Trump vrea sa dea mai multe miliarde de dolari pentru descurajarea agresivitatii Rusiei. O parte din bani ajunge in Romania" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1241 ori