Trump, un pericol pentru securitatea nationala: A purtat discutii clasificate in vazul tuturor

Marti, 14 Februarie 2017, ora 10:46
1118 citiri
Trump, un pericol pentru securitatea nationala: A purtat discutii clasificate in vazul tuturor
Foto: Facebook/Donald Trump

Presedintele american, Donald Trump, a coordonat raspunsul la lansarea unei rachete balistice a Phenianului, in weekend, in vazul lumii, in timpul unei cine.

Acesta se afla intr-un complex pe care il detine, in Florida, la Mar-a-Lago, avandu-l ca invitat, printre altii, pe premierul japonez Shinzo Abe, arata Washington Post.

Scena in care Trump si oamenii sai lucrau asiduu la computere, presedintele avand non-stop telefonul la ureche, s-a petrecut in vazul lumii. Mai mult, una dintre persoanele prezente chiar a postat pe Facebook cateva fotografii din acele momente.

"Doamne!!! E fascinant sa vezi activitatea asidua de la cina, cand au sosit vestile ca Coreea de Nord a lansat o racheta balistica in directia Japoniei", a scris pe Facebook unul dintre clientii hotelului, Richard DeAgazio.

"Oau... centrul actiunii!!!", a mai scris acesta, semn ca toate discutiile se desfasurau in fata ochilor invitatilor, ceea ce reprezinta o amenintare la adresa securitatii nationale si a presedintelui, potrivit publicatiei americane citate.

Imediat au inceput sa curga criticile democratilor, care au numit comportamentul lui Trump "iresponsabil". Potrivit acestora, presedintele ar fi trebuit sa plece la discutii intr-o alta incapere.

Mai multi senatori democrati i-au cerut lui Trump sa faca publica o lista a celor care se aflau la cina.

"Asa se face politica externa in America; nu e vorba despre un episod din Saturday Night Live", sustin senatorii. Acestia au cerut "colegilor republicani" sa ia in serios un astfel de comportament "neprofesional" al Administratiei Trump, "inainte sa existe consecinte pe care cu totii sa le regretam".

Criticat si de republicani

Pana si cativa senatori republicani s-au aratat nedumeriti de actiunile presedintelui. Senatorul Marco Rubio, din Florida, a declarat ca "de obicei acesta (hotelul - n.red.) nu e un loc unde sa faci asa ceva". Cat despre senatorul John McCain, din Arizona, acesta a recunoscut ca nu-si poate gasi cuvintele pentru a cataloga actiunile presedintelui.

Un fost director CIA cat timp Obama a fost presedinte, Michael J. Morell, a admis si el ca "orice presedinte cu care am lucrat ar fi mers intr-o camera separata sa poarte aceste discutii potential clasificate".

Coreea de Nord a lansat o racheta balistica, sambata, anuntul fiind facut de ministerul sud-coreean al Apararii, care a transmis ca este vorba de o "provocare" ce vizeaza sa testeze administratia presedintelui american, Donald Trump.

E ...citeste mai departe despre "Trump, un pericol pentru securitatea nationala: A purtat discutii clasificate in vazul tuturor" pe Ziare.com

#Trump discutii clasificate cina public, #TRump eroare securitate nationala, #Trump raspuns lansare racheta Coreea , #Stiri International