Trump spune ca e gata oricand sa stea de vorba cu Kim Jong-un: A te aseza la masa cu oamenii nu e o alegere proasta

Duminica, 05 Noiembrie 2017, ora 20:01
867 citiri

Presedintele american Donald Trump nu exclude o intrevedere cu liderul nord-coreean Kim Jong-un pentru a-l convinge sa renunte la ambitiile sale nucleare, cu toate ca recunoaste ca un astfel de scenariu este prematur, informeaza duminica AFP.

Intrebat in emisiunea "Full Measure" difuzata duminica despre disponibilitatea sa de a-l intalni pe "dictator", Trump s-a declarat "gata sa intalneasca pe toata lumea".

"Nu cred ca este vorba despre forta sau slabiciune, a te aseza la masa cu oamenii nu este o alegere proasta", a apreciat Donald Trump, subliniind ca el intalneste deja "numeroase persoane", asa cum este cazul in cadrul turneului pe care l-a inceput in Asia, dominat de tensiunile cu Coreea de Nord. "Deci as fi, desigur, pregatit sa fac asta, dar sa vedem cum evolueaza lucrurile, cred ca este inca prea devreme" pentru a lua in calcul o intalnire cu Kim, a spus Trump.

In cadrul aceluiasi interviu, Trump a spus ca a renuntat la serviciile lui Paul Manafort ca sef al echipei de campanie pentru a evita "conflicte potentiale" de interese cu "anumite natiuni".

"Cred ca am descoperit ceva" despre modul in care Paul Manafort "ar putea fi implicat cu toate... cu anumite natiuni si nici nu stiu exact despre ce a fost vorba. Dar a fost un moment in care am simtit ca ar fi mai bine fara Paul - pentru ca nu vrem sa avem multe potentiale conflicte" de interese, a declarat Trump, care a mai spus ca nu intentioneaza sa-l demita pe procurorul special Robert Mueller.

"Sper ca (Mueller) trateaza totul in mod corect si, daca este asa, voi fi foarte fericit, pentru ca atunci cand vorbesti despre nevinovatie, eu chiar nu sunt implicat in intelegerea secreta cu Rusia. Credeti-ma, este ultimul lucru in care m-as putea gandi sa fiu implicat", a reiterat Trump.

Presedintele american a mai spus ca nu este la curent cu o eventuala intentie a lui Mueller de a-l interoga. "In ceea ce ma priveste, nu mi s-a spus ca as face obiectul unei anchete, nu sunt vizat de vreo ancheta", a insistat seful statului american.

Paul Manfort si asociatul sau Richard Gates se afla in arest la domiciliu dupa inculparea lor, la 30 octombrie, de catre procurorul special Robert Mueller, insarcinat cu ancheta federala privind amestecul Rusiei in campania prezidentiala din 2016 din SUA si cu verificarea suspiciunilor de complicitate intre echipa de campanie a lui Trump si reprezentanti rusi. Ambii au pledat nevinovat. ...citeste mai departe despre "Trump spune ca e gata oricand sa stea de vorba cu Kim Jong-un: A te aseza la masa cu oamenii nu e o alegere proasta" pe Ziare.com