Trump sperie mapamondul vorbind despre un holocaust nuclear, daca relatia cu Rusia se inrautateste (Video)

Vineri, 17 Februarie 2017, ora 11:15
1069 citiri
Trump sperie mapamondul vorbind despre un holocaust nuclear, daca relatia cu Rusia se inrautateste (Video)
Foto: Captura video YouTube

In timpul unei conferinte de presa in care a raspuns mai multor intrebari legate de relatiile dintre SUA si Rusia, Donald Trump a adus in discutie "holocaustul nuclear". Presedintele american a dat de inteles ca un astfel de scenariu este posibil daca relatiile dintre cele doua tari sunt lasate sa se deterioreze.

Trump a spus ca ar fi "usor" pentru el sa fie dur cu Rusia, dar e de parere ca ar fi mai bine pentru America si pentru intreaga lume ca relatiile dintre Washington si Moscova sa fie prietenoase, arata The Telegraph.

"Suntem o foarte puternica natiune nucleara, si ei la fel. Am fost informat pe aceasta tema. Si pot sa va declar un singur lucru despre informare, pe care pot sa il spun (...) holocaustul nuclear va fi ca niciun altul", a spus Trump.

"Daca vom avea o relatie buna cu Rusia, credeti-ma, e un lucru bun. In niciun caz unul rau", a mai explicat presedintele american in cursul conferintei care a durat 75 de minute.

Rusia a amplasat un nou tip de racheta, incalcand un tratat nuclear cu SUA, iar un avion militar rus s-a apropiat periculos de un distrugator al Marinei SUA - acestea sunt doar cateva dintre actiunile provocatoare recente ale Rusiei.

Referindu-se la acestea, Trump a incercat sa scuze comportamentul lui Putin, afirmand ca din cauza presei si a felului in care reflecta aceasta lucrurile, cel mai probabil presedintele rus a crezut ca o posibila alianta cu SUA nu poate exista.

"Daca ai fi Putin acum, ai spune: 'OK, ne-am intors la cum stateau lucrurile in trecut'", a explicat Trump.

Afirmatiile lui Trump au starnit o adevarata furtuna pe retelele de socializare:

WEEK 4: "Nuclear holocaust would be like no other." - Trump#ThursdayThoughts pic.twitter.com/Ts2tBfAW6u- The Baxter Bean (@TheBaxterBean) February 16, 2017

Angry press conference Donald is saying it is good to be friends with Russia because otherwise 'nuclear holocaust'. He's a scary fool.- Matt Haig (@matthaig1) February 16, 2017

NORMAL people do NOT talk so off-handedly about nuclear holocaust.- Safely Abiding (@kentuckyredrose) February 16, 2017

#Trump says he's "been briefed" and can tell us that a "nuclear holocaust would be like no other". Yes, he said that.- Tim Brannigan (@tim_brannigan) February 16, 2017

Trump a atacat foarte dur si presa, afirmand ca multe dintre stirile aparute sunt "false". El a spus ca echipa sa functioneaza ca o masina bine unsa, dar ca presa vede cu totul altceva. "Deschid ziarul si vad povesti des ...citeste mai departe despre "Trump sperie mapamondul vorbind despre un holocaust nuclear, daca relatia cu Rusia se inrautateste (Video)" pe Ziare.com

#Trump Holocaust nuclear, #Trump razboi nuclear Rusia, #razboi nuclear Rusia SUA , #Stiri International