Trump si Putin au discutat despre posibilitatea semnarii unui nou acord nuclear

Vineri, 03 Mai 2019, ora 20:24
890 citiri

Presedintele SUA, Donald Trump, a discutat prin telefon, vineri, cu omologul sau din Rusia, Vladimir Putin, despre posibilitatea unui nou acord nuclear, despre denuclearizarea Coreei de Nord si despre situatia politica din Venezuela, anunta Casa Alba.

Sarah Sanders, purtatorul de cuvant al Presedintiei SUA, a declarat, potrivit agentiei Reuters, ca Donald Trump si Vladimir Putin au evocat posibilitatea elaborarii unui acord nuclear multilateral intre Statele Unite, Rusia si China sau despre extinderea actualului Tratat nuclear strategic SUA-Rusia, relateaza agentia Reuters.

Sarah Sanders a precizat ca discutia telefonica a durat mai mult de o ora, vizand, scurt timp, si investigatia procurorului special american Robert Mueller privind ingerintele electorale ruse.

Donald Trump si Vladimir Putin "au discutat despre un acord nuclear, atat in forma noua, cat si in cea extinsa, si despre posibilitatea de a discuta despre acest lucru si cu China", a explicat Sarah Sanders.

"Au discutat despre comert si despre faptul ca schimburile comerciale bilaterale au crescut de la inceperea mandatului presedintelui. Au discutat si despre Coreea de Nord, dar si despre Ucraina si Venezuela - pe fond, o conversatie pozitiva", a precizat purtatorul de cuvant al Casei Albe.

Ulterior, Donald Trump a spus ca a avut o conversatie "foarte productiva" cu omologul sau din Rusia, Vladimir Putin.

"Am avut o conversatie lunga si foarte buna cu presedintele Putin din Rusia. Asa cum am spus mereu, cu mult inainte de a incepe vanatoarea de vrajitoare, relatiile de buna intelegere cu Rusia, China si cu oricine altcineva sunt lucruri bune, nu rele", a transmis Donald Trump prin Twitter.

"Am discutat despre comert, despre Venezuela, Ucraina, Coreea de Nord, despre controlul asupra armelor nucleare si chiar despre farsa rusa. Discutii foarte productive!", a precizat Donald Trump.

Mesajul Iranului pentru Trump: Daca isi doreste un acord nuclear, va trebui sa suneMacron l-a sunat pe Putin pentru a discuta despre acordul nuclear cu Iranul. Ce a anuntat Kremlinul dupa ...citeste mai departe despre "Trump si Putin au discutat despre posibilitatea semnarii unui nou acord nuclear" pe Ziare.com

#Vladimir Putin Donald Trump acord nuclear , #Stiri International