Trump si Juncker au stat de vorba, dar s-au inteles separat? Neintelegeri grave privind agricultura ies la iveala

Duminica, 29 Iulie 2018, ora 19:03
1099 citiri
Trump si Juncker au stat de vorba, dar s-au inteles separat? Neintelegeri grave privind agricultura ies la iveala

Presedintele Donald Trump a discutat saptamana trecuta si probleme legate de agricultura in cursul intrevederii avute cu Jean-Claude Juncker, a anuntat duminica secretarul american Trezoreriei, Steven Mnuchin, contrazicand afirmatiile presedintelui Comisiei Europene, care a spus ca nu pot exista niciun fel de negocieri pe aceasta tema, din cauza diferentelor uriase de standarde in domeniu.

"Eram acolo si am avut discutii specifice despre agricultura si necesitatea de a elimina barierele din calea agriculturii si de a oferi mai multe oportunitati agricultorilor nostri", a declarat Mnuchin pentru canalul de televiziune Fox News.

"Am vorbit mai exact despre soia, dar am fost de acord sa examinam si celelalte piete", a adaugat el. Aceasta va fi o parte importanta a oricarui acord la care vom ajunge'', a spus el.

"Tocmai am deschis Europa pentru voi, fermieri", a declarat Trump joi in fata fermierilor americani, la o zi de la anuntarea unui armistitiu in ostilitatile comerciale cu Europa.

"Agricultura este in afara (acordului), altfel acordul ar fi aproape esuat", a declarat vineri presedintele Comisiei Europene.

Juncker "a fost foarte clar (...), nu negociem cu privire la produsele agricole, aceasta este in afara agendei de discutii", a declarat anterior o purtatoare de cuvant a Comisiei Europene, Mina Andreeva.

Presedintele Statelor Unite, Donald Trump, si presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, au anuntat miercurea trecuta ca au ajuns la un acord privind relatiile comerciale dintre SUA si UE.

Trump a declarat ca tara sa va colabora cu Uniunea Europeana pentru "reducerea barierelor si cresterea comertului cu servicii, produse chimice si farmaceutice, produse medicale, precum si soia; soia este o mare problema".

Trump si Juncker anunta ca au ajuns la un acord privind comertul dintre SUA si UE: Zero taxeTrump a vrut sa-l ia de mana pe Juncker, dar seful Comisiei Europene nu s-a lasat (Video)Juncker vrajitorul - ce efecte are acordul cu Trump la nivelul UE ...citeste mai departe despre "Trump si Juncker au stat de vorba, dar s-au inteles separat? Neintelegeri grave privind agricultura ies la iveala" pe Ziare.com

#Trump Juncker acord comercial , #Stiri International

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

-0.0001

1 USD = 4.6576 RON

0.0516
  1. Guvernul dă cu o mână, dar ia cu cealaltă. Suma cu care a crescut salariul minim va fi tăiată de la bonurile de masă de la 1 iulie
  2. Se schimbă cardurile bancare. Ce se modifică la plățile online
  3. Ce se schimbă pentru românii care vor să cumpere vechime pentru pensie. Modificări importante de la 1 iulie
  4. Calea ferată din România unde se va circula cu 160km/h a primit un important aviz. Județele prin care va trece traseul ei
  5. Autoritățile anunță un ritm bun pe un tronson din Autostrada Moldovei. Cum arată șantierul, la trei luni de la începerea lucrărilor FOTO&VIDEO
  6. Când vor fi listate la bursă cele trei companii de stat cerute prin PNRR: "Unii ar vrea, alţii nu prea"
  7. Un gigant financiar se luptă cu Elon Musk. Votul care l-ar putea costa zeci de miliarde de dolari pe șeful Tesla
  8. Undă verde pentru vânzarea unei bănci din România. Un grup italian își consolidează poziția pe piață
  9. Ce dobânzi primesc românii care împrumută statul pentru finanțarea deficitului bugetar. Noile emisiuni de titluri de stat
  10. Cum va afecta scăderea dobânzii BCE creditele românilor în euro. Exemplu de calcul făcut de economiști