Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Trump si-a numit un nou consilier prezidential ca sa pune in aplicare taxele vamale la otel si aluminiu

Trump si-a numit un nou consilier prezidential ca sa pune in aplicare taxele vamale la otel si aluminiu
Presedintele american Donald Trump l-a numit pe Larry Kudlow, un fost consilier economic informal in timpul campaniei prezidentiale din 2016, in functia de consilier prezidential pentru Afaceri Economice.

Potrivit unor surse citate de CNN, Donald Trump i-a facut propunerea la telefon, iar Kudlow a acceptat functia.

Purtatorul de cuvant al Casei Albe, Sarah Sanders, a confirmat ulterior ca Larry Kudlow a fost ales ca presedinte al Consiliului Economic.

"Lui Larry Kudlow i s-a oferit pozitia si acesta a acceptat, pozitia de consilier al presedintelui pentru Afaceri Economice si de director al Consiliului National Economic. Vom lucra pentru a avea o tranzitie potrivita si vom informa cu privire la durata perioadei in care Kudlow isi va asuma acest rol", a declarat Sarah Sanders.

Kudlow a devenit al doilea consilier economic al presedintelui Donald Trump, dupa ce Gary Cohn, fostul consilier pentru Afaceri economice al presedintelui american Donald Trump, a decis sa se retraga din functie, in urma unei dispute privind implementarea unor tarife suplimentare la importurile de otel si aluminiu.

Astfel, prima responsabilitate a noului consilier prezidential pentru Afaceri Economice va fi implementarea noilor tarife. Decizia de impunere a unor taxe suplimentare face parte din strategia lui Donald Trump de a reduce deficitul comercial al Statelor Uunite, iar principalul stat vizat este China.

"Un gand pe care l-am avut este ca Statele Unite ar putea conduce o coalitie formata din parteneri de comerti si aliati impotriva Chinei, sau care ar putea sesiza Chinei ca aceasta incalca regulile", a declarat Kudlow in primul interviu de la numirea in noua functie. ...citeste mai departe despre "Trump si-a numit un nou consilier prezidential ca sa pune in aplicare taxele vamale la otel si aluminiu" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 718 ori