Trump si-a amanat vizita in Marea Britanie, de teama protestelor - presa

Duminica, 11 Iunie 2017, ora 16:48
942 citiri
Trump si-a amanat vizita in Marea Britanie, de teama protestelor - presa
Foto: Facebook Donald Trump

Presedintele Statelor Unite, Donald Trump, si-a amanat controversata vizita de stat in Marea Britanie, dupa ce i-a marturisit premierului May ca nu vrea sa vina pana ce nu exista sprijin public pentru vizita sa in randul britanicilor, potrivit unor surse citate de jurnalistii The Guardian.

De asemenea, convorbirea dintre cei doi lideri a avut loc in ultimele saptamani, potrivit unui consilier de pe Downing Street.

Aceste informatii nu au fost confirmate pana in acest moment de catre reprezentantii guvernului Marii Britanii.

Premierul May l-a invitat pe presedintele american sa participe la o vizita de stat in Marea Britanie la doar sapte zile dupa investirea sa la Casa Alba.

Mai multi diplomati britanici au catalogat invitatia drept prematura, dar aceasta nu poate sa fie retrasa dupa ce este inmanata liderului de la Washington.

Peste 1,5 milioane de britanici au semnat o petitie pentru anularea vizitei lui Trump: Nu-l lasati sa ne faca de ras regina!

Presedintele Trump a intrat recent intr-un razboi al declaratiilor cu primarul Londrei, Sadiq Khan, dupa ce s-a folosit de atentatele londoneze pentru a-si promova propria agenda antiimigrationista si chiar l-a citat gresit intr-un mesaj postat pe Twitter.

In loc sa retraga mesajul initial, miliardarul american l-a catalogat drept patetic pe primarul londonez, care a atras atentia asupra scoaterii declratiilor sale din context de catre Donald Trump.

Recent, seful diplomatiei britanice a dat asigurari vizita de stat a presedintelui american va avea loc in continuare in Marea Britanie, in ciuda apelurilor lansate pentru anularea vizitei de catre primarul laburist al Londrei, Sadiq Khan, si liderul liberal-democratilor Tim Farron.

Primarul Londrei cere anularea vizitei lui Trump in Marea Britanie, dupa schimbul acid de replici pe tema atentatului teroris ...citeste mai departe despre "Trump si-a amanat vizita in Marea Britanie, de teama protestelor - presa" pe Ziare.com

#Donald Trump amanare vizita Marea Britanie , #Stiri International