Trump se razbuna: vrea sa aloce, in 2018, ZERO fonduri pentru arta, cultura, media

Sambata, 18 Martie 2017, ora 14:58
767 citiri
Trump se razbuna: vrea sa aloce, in 2018, ZERO fonduri pentru arta, cultura, media
Foto: Facebook Donald Trump

Presedintele american ia in calcul, pentru 2018, suprimarea fondurilor federale alocate artei, culturii, radiourilor si televiziunilor publice.

In anul 2016, radiorurile si televiziunile publice din Statele Unite au beneficiat, din fonduri federale, de 445 de milioane de dolari, ceea ce inseamna 0,01% din cheltuielile anuale ale tarii. Institutiile culturale si artistice au primit, in acelasi an, 146 de milioane de dolari, adica 0,004% din cheltuielile bugetare.

In cazul in care Trump va taia complet aceste subventii, va face o economie de doar ceva mai mult de o jumatate de milard de dolari, adica o nimica toata raportat la bugetul SUA.

Gestul lui Trump nu are justificare bugetara, in schimb are una resentimentara: presedintele se razbuna astfel pe atitudinea pe care majoritatea artistilor si mediilor artistice au avut-o fata de el in campania electorala.

Proiectul bugetar cu zero dolari alocati culturii trebuie validat de Congres, dar actuala compozitie a legislativului american ii este favorabila lui Trump.

Conform unor studii comandate de retelele publice de televiziune din SUA, in cazul in care nu vor mai primi finantare se vor inchide 54 de canale de televiziune si 76 posturi de radio publice.

Grav afectate vor fi si muzeele si teatrele din zonele defavorizate sau din localitati mai mici care, pentru a supravietui, au neaparat nevoie de finantare de la bugetul de stat. ...citeste mai departe despre "Trump se razbuna: vrea sa aloce, in 2018, ZERO fonduri pentru arta, cultura, media" pe Ziare.com

#Trump zero doalari cultura media, #Trump fonduri zero cultura arta media , #Stiri International