Trump se declara sustinator al stiintei si mediului si anunta un mare miting cu ocazia a 100 de zile de mandat

Duminica, 23 Aprilie 2017, ora 13:12
2601 citiri
Trump se declara sustinator al stiintei si mediului si anunta un mare miting cu ocazia a 100 de zile de mandat
Foto: Ziare.com

Presedintele american Donald Trump si-a declarat sustinerea pentru stiinta si pentru mediul inconjurator, in ciuda criticilor ca nu ar da importanta acestor aspecte, insa a subliniat ca mai importante decat acestea sunt locurile de munca.

Cu ocazia Zilei Pamantului, liderul de la Casa Alba a transmis un mesaj pe contul sau de Twitter, scrie CNN.

"Sunt angajat sa mentin aerul nostru curat si apa noastra curata, insa totdeauna amintiti-va ca cresterea economica imbunatateste protectia mediului. Locurile de munca conteaza!", a notat Trump.

"Stiinta riguroasa este foarte importanta pentru eforturile administratiei mele de a atinge cele doua scopuri ale cresterii economice si protectiei mediului", a mai spus Trump, intr-o declaratie de sambata, cand mii de protestatari au iesit pe strazi in centrul Washingtonului pentru a sustine stiinta si cercetarea bazata pe dovezi.

Acest miting a fost indreptat si impotriva amenintarilor lui Trump de taieri bugetare pentru agentiile care finanteaza munca savantilor.

"Administratia mea este angajata pentru avansarea cercetatii stiintifice, care duce la o mai buna intelegere a mediului nostru inconjurator si a riscurilor de mediu. Pe masura ce facem acest lucru, ar trebui sa ne amintim ca stiinta riguroasa se bazeaza nu pe ideologie, ci pe un spirit de cercetare onesta si dezbatere robusta", a mai spus Trump.

Sambata au avut loc marsuri pentru stiinta in sute de orase ale lumii, printre care si Bucuresti, unde au fost prezenti peste 100 de oameni, si Cluj-Napoca, unde au iesit cateva zeci de oameni.

Tot sambata, Donald Trump a anuntat ca va sarbatori 100 de zile de mandat, pe 29 aprilie, cu un mare miting care va avea loc in statul Pennsylvania.

Perioada de 100 de zile de la inceputul mandatului unui presedinte este observata din timpul lui Franklin Roosevelt, care a semnat 15 legi importante in acest timp, iar aceste 100 de zile sunt considerate perioada in care puterea si influenta presedintelui in cadrul Congresului sunt cele mai mari. ...citeste mai departe despre "Trump se declara sustinator al stiintei si mediului si anunta un mare miting cu ocazia a 100 de zile de mandat" pe Ziare.com

#Donald Trump sustinere stiinta, #Donald Trump sustinere mediu inconjurator, #Donald Trump Ziua Pamantului , #Stiri International