Trump scade si mai mult in sondaje - este la cel mai mic nivel de la preluarea mandatului

Sambata, 20 Mai 2017, ora 13:08
692 citiri
Trump scade si mai mult in sondaje - este la cel mai mic nivel de la preluarea mandatului
Foto: Facebook / Donald Trump

Americanii dezaproba in numar mare comportamentul presedintelui Donald Trump in scandalul declansat prin demiterea sefului FBI. Astfel, aproape 60% dintre americani condamna atitudinea presedintelui si doar putin peste o treime il aproba, arata un sondaj Reuters/Ipsos.

Sondajul a fost efectuat in perioada 14-18 mai, precizeaza Reuters, iar procentul sustinatorilor presedintelui a scazut la cel mai mic nivel dupa preluarea mandatului sau.

56% dintre respondenti au spus ca dezaproba actiunile lui Donald Trump, 38% si-au aratat sustinerea, iar 6% au spus ca au "sentimente amestecate".

Ultimele zile au fost marcate de numeroase dezvaluiri si decizii luate de Casa Alba dupa ce au fost facute publice rapoarte care starnesc ingrijorarea ca administratia Trump ar avea legaturi cu Rusia.

Faptul ca Donald Trump le-ar fi divulgat unor diplomati rusi informatii clasificate sau demiterea lui James Comey din fruntea FBI, precum si afirmatiile ca presedintele Trump face presiuni pentru stoparea investigatiilor sunt argumente in acest sens.

Donald Trump s-a aparat, sustinand ca este hartuit. "Niciun politician din istorie nu a fost tratat mai rau sau mai nedrept", a declarat el.

Sondajul arata ca Trump ramane popular in randul membrilor partidului sau, insa multi lideri republicani de la nivel inalt par sa fi facut un pas inapoi in aceasta ultima saptamana tumultuoasa.

Concret, 23% dintre republicani si-au aratat dezaprobarea fata de comportamentul presedintelui Trump in acest scandal, fata de 16% cat aratau sondajele saptamana trecuta.

Citeste mai multe despre scandalul de la Casa Alba:

Trump i-ar fi cerut fostului sef al FBI sa opreasca ancheta impotriva lui Flynn. Un oficial al Casei Albe neagaA dezvaluit Trump informatii clasificate rusilor? Putin e dispus sa transmita Congresului SUA transcriptul discutiei din Biroul OvalCei mai bogati 500 de oameni din lume au pierdut miliarde din cauza lui TrumpSe cere suspendarea lui Trump. Ce inseamna mai exact si cum poate fi demis de la Casa AlbaNYT: Trump le-a spus rusilor ca prin demiterea "nebunului" de Comey de la sefia FBI a eliminat o mare presiuneUn consilier de rang inalt de la Casa Aba, apropiat presedintelui, este vizat in ancheta Trump-Rusia (surse)

C.B. ...citeste mai departe despre "Trump scade si mai mult in sondaje - este la cel mai mic nivel de la preluarea mandatului" pe Ziare.com

#Trump sondaj SUA demitere FBI , #Stiri International