Trump revoca o directiva a lui Obama privind toaletele pentru elevii transgen

Joi, 23 Februarie 2017, ora 07:55
958 citiri
Trump revoca o directiva a lui Obama privind toaletele pentru elevii transgen
Foto: Arhiva Pixabay

Donald Trump a revocat, miercuri, o directiva emisa de Barack Obama pentru scolile publice, care le cerea acestora sa le permita elevilor transgen sa foloseasca ce toaleta doresc.

Donald Trump a subliniat ca directivele, a caror aplicare fusese oricum suspendata de un judecator federal, trebuie anulate, pentru ca statele si scolile publice ar trebui sa aiba autoritatea sa ia propriile decizii in acest domeniu, fara interferenta federala, relateaza Reuters.

Departamentele Justitiei si Educatiei vor continua sa studieze aspectele legale implicate de noua directiva, semnata de Trump, ce va fi trimisa scolilor din toata tara.

Decizia noului presedinte va inflama, probabil, spiritele in cel mai recent conflict intre traditionalistii si progresistii din tara.

Cateva sute de persoane s-au strans in fata Casei Albe pentru a protesta fata de actiunile noului lider. Ei au fluturat drapele-curcubeu si au scandat: "Nu ura, nu teama, studentii trans sunt bineveniti aici".

Tonight's protest by the White House: transgender rights. Crowd chanting 'Gavin, Gavin' pic.twitter.com/6GrvvOEste- Susan Miller (@susmiller) February 22, 2017

Potrivit recomandarilor care fusesera formulate de Administratia Obama, accesul la toalete si vestiare publice trebuie sa aiba loc conform sexului caruia i se identifica elevul si nu sexului prin nastere.

Obama intervine in "batalia toaletelor": Unde intra persoanele transgen

Scolile care incalcau aceasta regula riscau sa piarda fonduri importante.

Polemica privind toaletele a luat amploare in urma unei legi din Carolina de Nord, din 23 martie 2016, care le impunea persoanelor transgen sa utilizeze toaletele in functie de sexul din momentul nasterii. Exemplul a fost urmat la scurt timp dupa aceea de Mississippi. ...citeste mai departe despre "Trump revoca o directiva a lui Obama privind toaletele pentru elevii transgen" pe Ziare.com

#Trump Obama toalete scoli transgen , #Stiri International