Trump revine la embargoul asupra Cubei, Havana anunta ca va fi un esec

Sambata, 17 Iunie 2017, ora 12:01
927 citiri
Trump revine la embargoul asupra Cubei, Havana anunta ca va fi un esec
Foto: captura video Facebook / White House

Presedintele SUA, Donald Trump, a anuntat oficial, vineri, ca schimba politicile tarii sale fata de Cuba, relaxate de predecesorul sau, Barack Obama. In replica, guvernul cubanez denunta aceasta decizie.

Intr-un discurs tinut la Miami, Donald Trump a anuntat ca vor fi reintroduse anumite restrictii de calatorie sau comert, eliminate de fosta administratie. In schimb, el nu a facut referire la punctele cheie adoptate anterior cu privire la diplomatie sau schimburi comerciale, relateaza BBC.

"Guvernul cubanez denunta noile masuri, care intaresc embargoul", a transmis ulterior televiziunea de stat cubaneza. Totusi, Havana si-a exprimat "dorinta de a continua dialogul si cooperarea" cu Washingtonul.

Donald Trump si-a argumentat decizia mentionand, printre altele, ingrijorarile sale cu privire la respectarea drepturilor omului si criticand guvernul"brutal" de la Havana. El a sustinut ca relaxarea embargoului a fost o decizie "teribila" si "gresita".

In replica, din cealalta parte a fost transmis mesajul ca "orice strategie menita sa schimbe sistemul politic, economic si social din Cuba prin presiune sau impunere, sau prin alte masuri mai subtile va fi destinata esecului".

Citeste mai multe despre: Trump strica legaturile cu Cuba, dupa ce Obama le reinnodase dupa 50 de ani de ruptura.

C.B. ...citeste mai departe despre "Trump revine la embargoul asupra Cubei, Havana anunta ca va fi un esec" pe Ziare.com

#SUA Trump Cuba reactie , #Stiri International