Trump reactioneaza dur dupa ce Coreea de Nord a lansat o racheta deasupra Japoniei: Toate optiunile sunt pe masa

Marti, 29 August 2017, ora 16:08
1019 citiri
Trump reactioneaza dur dupa ce Coreea de Nord a lansat o racheta deasupra Japoniei: Toate optiunile sunt pe masa
Foto: Facebook/Donald J. Trump

Presedintele american Donald Trump a atentionat din nou, marti, Coreea de Nord, afirmand ca "toate optiunile sunt pe masa", dupa ce Phenianul a lansat o racheta balistica deasupra Japoniei.

"Lumea a primit foarte clar ultimul mesaj al Coreei de Nord: acest regim si-a aratat dispretul pentru vecinii sai, pentru toti membrii Natiunilor Unite si pentru normele minimale ale unui comportament international acceptabil", a subliniat Donald Trump intr-un comunicat al Casei Albe, informeaza AFP si Reuters.

Citeste si Coreea de Sud face un exercitiu de forta dupa testul cu racheta al Nordului: 4 avioane de lupta au lansat bombe grele

"Amenintarile si actiunile de destabilizare nu fac decat sa amplifice izolarea regimului nord-coreean in regiune si in randul tuturor natiunilor din lume. Toate optiunile sunt pe masa", a spus Trump.

Aceasta lansare de racheta care s-a prabusit in mare dupa ce a survolat Japonia este considerata o escaladare majora. La scurt timp dupa acest tir de racheta, Donald Trump a avut o convorbire cu premierul nipon Shinzo Abe si cei doi lideri au convenit sa "accentueze presiunea" asupra Coreei de Nord, a precizat marti Casa Alba.

Presedintele american a atentionat de mai multe ori ca ar putea folosi forta militara impotriva Coreei de Nord, daca aceasta nu va pune capat programelor sale balistic si nuclear. Insa pana acum Washingtonul s-a multumit sa desfasoare manevre militare comune cu Seulul.

La inceputul lunii august, Casa Alba estima, intr-un comunicat, ca Phenianul "reprezinta o amenintare directa, serioasa si crescanda pentru SUA, Coreea de Sud, Japonia, precum si pentru cea mai mare parte a tarilor lumii".

Vezi care a fost reactia Moscovei dupa ce Coreea de Nord a tras o racheta peste Japonia

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat recent, in unanimitate, o rezolutie care consolideaza semnificativ sanctiunile deja impuse Coreei de Nord. Daca aceasta rezolutie este respectata, ea ar urma sa priveze Phenianul de venituri anuale aproximate la un miliard de dolari, obtinute pana in prezent in principal din exporturile de carbune, minereu de fier si produse piscicole.

Citeste si ONU cere Coreei de Nord sa nu mai testeze rachete: Ameninta securitatea internationala

Experti militari subliniaza riscul foarte crescut al unei conflagratii regionale in caz de actiune militara impotriva Phenianului. Consiliul de Securitate al ONU urmeaza sa se reuneasca din nou intr-o sesiune de urgenta, marti, la cererea SUA si Japon ...citeste mai departe despre "Trump reactioneaza dur dupa ce Coreea de Nord a lansat o racheta deasupra Japoniei: Toate optiunile sunt pe masa" pe Ziare.com

#Trump Coreea Nord racheta, #Coreea Nord racheta Japonia, #Coreea Nord racheta test , #Stiri International